Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як замовити піцу в Одесі та правильно її з'їсти

Піца є типовим прикладом неформальної страви. Її часто замовляють великі компанії і парочки, коли їм не хочеться витрачати час на приготування звичних сніданків і вечерь.

Історія піци

Спочатку це традиційна італійська страва готували в бідних районах. Воно було простим і досить швидким у приготуванні.

Через деякий час піцу стали готувати в багатьох будинках Італії. Представники привілейованих класів воліли використовувати високосортну борошно і м'ясні делікатеси. Поступово піца стала поширюватися по всьому світу і її смак полюбився абсолютній більшості населення планети (про найсмачнішу піцу можна читать далее).

Як їсти піцу за правилами етикету

Згідно з італійськими правилами етикету корж з м'ясом, сиром і овочами їдять столовими приборами. У закладах громадського харчування з піцою подають ніж і виделку. При цьому відвідувачі ресторану можуть самостійно вибирати, як їм зручніше приймати їжу. Багато хто віддає перевагу брати слайси руками.

У більшості американських і європейських міст коржик з ковбасою і сиром розглядається як фастфуд. Її люблять поєднувати з кавою, кока-колою, спрайтом і лимонадом.

Отже, на відміну від корінних італійців сучасні американці вважають за краще поглинати піцу на ходу, коли їмо її руками без використання кухонних приладів.

Як тримати слайс

Є кілька способів тримати шматочок піци, щоб було максимально зручно її поглинати. Серед них:

«Рівнина». Являє собою такий варіант поїдання страви, який підходить для шматочків з досить міцною кромкою. Його можна застосовувати, якщо край піци досить щільний і здатний витримати вагу сиру і соусу. Гість може брати слайс, не складаючи.

«Фіаско». Якщо відвідувач кафе бере в руку витончений слайс, що не сягнув його посередині, то він ризикує залишити частину начинки на підлозі. Щоб не допустити такого небажаного розкладу, рекомендується тримати шматочок піци на долоньці.

«Навпіл». Це популярний варіант, коли слайс складають по центру (начинкою всередину) як сендвіч.

«Майстер». Шматочок тримають, щоб затиснути його великим і середнім пальцями знизу, а вказівним зверху. Це безпечний варіант поїдання ласощі, який не дозволить втратити часто начинки.

«Тако». Справжні гурмани знають, що шматочки коржа в рази смачніше в поєднанні з пікантним соусом і ніжною сирною скоринкою. Саме тому в момент наближення до скоринці вони залишають на краю трохи пармезану, мацарелла або іншої смачної добавки. Краєчок закручують і чекають трохи, поки він просочиться топінгом. Такий спосіб дозволяє зробити смачніше останній шматочок піци, який зазвичай є більш сухим і жорстким.

«Самокрутка». Справжні аси в поїданні коржі скручують шматочки від кірки до кінчика. Таким чином, вони отримують щось на зразок піца-ролу. Тісто повністю прописується начинкою і соусом, що дозволяє гурману випробувати повний комплекс гастрономічних задоволень.

«Гаманець». Техніка створена спеціально для поїдання пишною неаполітанської піци з великим шаром сиру. Потрібно всього лише загорнути кінчик до центру і стиснути краю гнучкого Слайса. Не використовуйте такий метод, якщо вам дісталася піца з тонкою хрумкою основою.

«Страх розлуки». Деякі упереджені відвідувачі кафе люблять насолоджуватися кожним шматочком і продуктом окремо. Вони цілком можуть почати з соковитою начинки, а потім закінчити трапезу смачним тестом, змазаним томатною пастою.

Що додати в піцу для смаку

Якщо вам хочеться зробити смак і аромат страви багатшим і ароматним, ви можете використовувати такі корисні добавки:

Червоний або чорний перець. Терпкий запах і зігріваючий смак з острінкой додадуть страві оригінальне звучання. Перець знижує рівень холестерину в крові, покращує зір, активізує циркуляцію крові.

Часникова сіль. Відмінний метод поліпшити смак Слайса і зробити їжу більш корисною для шлунка.

Орегано. Це ароматна сушена трава, яка дозволить навіть найвибагливішим гурманам оцінити нові відтінки смаку. Запашна спеція є потужним антиоксидантом. Вона сприяє профілактиці застуди, шлунково-кишкових порушень, онкологічних розладів, захворювань дихальних органів.

Пармезан. Можна посипати корж тонким шаром тертого твердого сиру. Цей продукт містить в собі цінні вітаміни, кальцій, цинк, калій і магній.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь