Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Установка дитячих майданчиків

Оснащенням внутрішніх дворів в новобудовах і житлових комплексах, як правило, займаються будівельні компанії, які зводять ці будинки. Відповідальність за облаштування дитячих майданчиків, дворів, прибудинкових територій лежить на місцевих органах влади, оскільки такі об'єкти відносяться до муніципальної власності і на їх облаштування і монтаж необхідного обладнання виділяються гроші з міського бюджету в рамках спеціальних програм.

Часто буває так, що адміністрація не дає згоди на встановлення дитячого майданчика. У разі відмови жителі мають право придбати і змонтувати її на свої гроші. Необхідно буде скласти і погодити проект майбутнього дитячого ігрового комплексу (це можна зробити за цим посиланням: https://xn--80ahnhdbf4c6fg.com.ua/g6509185-proekty-detskih-ploschadok). Коли збірка і установка дитячого майданчика будуть закінчені і її введуть в експлуатацію, відповідальність за її збереження і обслуговування, відповідно до Держстандарту, ляже на керуючу компанію (якщо ігровий комплекс розміщений на прибудинковій території). Ця організація зобов'язана буде внести даний об'єкт в технічний паспорт будинку.

Установка яких дитячих майданчиків у дворах можлива

Всі дитячі ігрові майданчики можна розділити на кілька типів.

Дитяче ігрове обладнання для інвалідів. Найпопулярнішим є обладнання для ігор та занять спортом. А ось зі спеціальними майданчиками для людей з обмеженими можливостями все йде набагато гірше: вони мало поширені, так як більшість чиновників, відповідальних за благоустрій, навіть не знають про існування подібних пристосувань.

Вуличні ігрові комплекси для дитячих майданчиків виготовляються:

  1. з термодерева (особливим чином обробленої деревини);
  2. зі звичайної деревини, покритої водовідштовхувальним фарбою різних відтінків;
  3. з металу (з окремими гумовими і пластиковими деталями);
  4. із пластику (полімерних з'єднань, які не страждають від впливу сонячних променів);
  5. комбіновані - з декількох різних матеріалів.

Дитячі комплекси включають в себе гірки, каруселі та гойдалки, лавки, драбинки, пісочниці. Ігрові майданчики для інвалідів містять приблизно ті ж споруди, але особливої конструкції - такий, щоб ними міг вільно користуватися дитина з обмеженими можливостями. Спортивне устаткування для дітей і дорослих - вуличні турніки, тренажери і т. Д. - виготовляється з металу і містить захисні вставки з пластика або гуми.

До ігрових пристосуванням для дитячих майданчиків застосовуються особливі вимоги безпеки: відсутність гострих кутів і ненадійних інженерних рішень, спеціальні покриття, що перешкоджають утворенню скалок і захищають дерево від дощів і морозів (це робить спорудження більш довговічним). Як правило, всі ігрове обладнання фарбують в яскраві кольори - жовтий, червоний, зелений і т. Д., Які так подобаються малюкам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь