Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Котел для приватного будинку: електричний чи газовий?

При створенні опалювальної системи приватного будинку потрібно ретельно вибирати обладнання.

Головне питання, що тривожить в цьому випадку: який саме вибирати котел для приватного будинку? Видів такого обладнання існує безліч, однак на даний момент найбільш широкого поширення набули два: газові та електричні.

І у першого, і в другого варіанту є як переваги, так і недоліки. Так що важливо розібратися, які особливості мають обидва види котлів, і визначити, які характеристики є найбільш важливими.

Конструкція електрокотла відрізняється простотою. Саме тому такий котел опалювальний далі після покупки простіше монтувати і обслуговувати. Крім того, буде нижче ризик того, що той чи інший вузол вийде з ладу. Простота монтажу обумовлена ​​відсутністю необхідності створювати припливно-витяжні комунікації. Такі котли екологічно чисті. Експлуатувати їх безпечно. Крім того, таке обладнання не потрібно реєструвати, а переглянути та купити відповідне обладнання можна на сайті HeatMan.

Зрозуміло, при відсутності газопостачання електрокотел буде найбільш вигідним варіантом. Однак серед тих людей, які володіють будинком з газопровідної системою, нерідко більш вигідно встановлювати газовий котел. Це обумовлено тим, що вартість газу набагато нижча, ніж електрики. Таким чином, на експлуатацію витрачається значно менше коштів. Саме тому вони не втрачають своїх лідируючих позицій на ринку опалювального обладнання.

Проте монтаж газових котлів відрізняється складністю. Крім того, газ - це потенційно небезпечне паливо. Саме тому відрізнятися складністю буде і експлуатація обладнання. Та й сам монтаж здійснювати досить складно. Устаткування буде потрібно зареєструвати. Так що вибирати доводиться між зручною безпечною експлуатацією і можливістю заощадити. На даний момент електричні котли все-таки можна назвати кращим опалювальним устаткуванням саме для приватних будинків, адже у випадку з багатоквартирними новобудовами все-таки варіант газового котла більш надійний. І досить часто відповідне обладнання вже встановлене при купівлі нової квартири.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь