Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пересувні стелажі: особливості та переваги конструкцій

Грамотна організація складського приміщення неможлива без використання спеціальних сучасних конструкцій, що спрощують і оптимізують процес зберігання вантажів. Йдеться про стелажні конструкції, і найбільш затребуваними з них є пересувні стелажі, головні особливості та переваги яких йтиме мова в даній статті.

Конструктивні особливості

Компактне зберігання вантажів за допомогою пересувних (перекатних, мобільних) стелажів забезпечується за рахунок скорочення кількості проходів між конструкціями до одного, що досягається за допомогою пересування стелажів по металевим рейковим направляють, раніше інтегрованим в підлогу.

Доступ до кожної з секцій здійснюється за допомогою переміщення одного або ж кількох рядів стелажів, які приводяться в рух за рахунок електродвигунів, встановлених при комплектації на перекатних базах.

Раціональне застосування пересувних стелажів - ситуації, коли площа складського приміщення обмежена і збільшити її немає можливості. Звичайно, такі конструкції є більш дорогим варіантом, в порівнянні зі стаціонарними конструкціями, але зате їх застосування дозволяє істотно економити на оренді, використовуючи склад менше площі, а також забезпечує оптимізацію та зручність процесу зберігання продукції.

Друзі сайту: вас можуть також зацікавити якісні стеллажи в Киеве, які ви можете придбати за досить вигідними цінами.

Сучасні пересувні стелажі можуть використовувати вузькопрохідні і висотні схеми розміщення, що гарантує максимально компактне зберігання вантажів. Особливо широко вони використовуються для складів-холодильників, особливо, глибокої заморозки.

Способи установки рейкових направляючих

Є три способи установки рейок для переміщення пересувних стелажів систем:

  • Інтеграція рейок безпосередньо в підлогу (проводиться ще на етапі зведення складу). В цьому випадку напрямні встановлюються на рівні «чорнового» статі, після проводиться заливка «чистої» підлоги таким чином, що рейки розсувних баз з покриттям підлоги виявляються врівень.
  • Локальна реконструкція статі для монтажу рейок в уже готовому приміщенні (принцип роботи практично такий же, як на етапі будівництва складського приміщення, але більш трудомісткий і витратний).
  • Установка рейкових направляючих з використанням фальшпідлоги, що ефективно при обладнанні орендованих і тимчасових складах, де потрібно організувати компактне зберігання вантажів. Але в цьому випадку є обмеження по висоті, навантаженні і розмірами пересувного обладнання.

Принцип роботи пересувних стелажів

Пересувні стелажні конструкції виробляються на основі консольних або ж паллетних систем, які розміщуються на універсальних мобільних підставах і потім встановлюються єдиним блоком, утворюючи тільки один прохід. На ці ж підстави може бути встановлено складське стаціонарне обладнання.

Особлива увага приділяється безпеці експлуатації пересувних конструкцій, для чого передбачено наявність основної і додаткової систем безпеки.

Основна базується на використанні датчиків фотоелементів, які направляють інфрачервоний промінь уздовж торцевої частини конструкцій. При перетині променя навантажувачем або людиною відбувається автоматичне блокування пересувного обладнання, для розблокування якого слід подати відповідну команду з пульта в стелажному ряду, а після привести конструкції у дію за допомогою центрального пункту.

Додаткова система встановлюється на мобільні бази вздовж ряду і оберігає системи від негативних наслідків випадково розблокування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь