Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ключові особливості технологій супутникового телебачення

Супутникове телебачення міцно увійшло в життя сучасної людини. Такий формат мовлення надає користувачеві широкий вибір телеканалів, що відрізняються високою якістю зображення. Ключовою перевагою супутникового телебачення є висока якість зображення - картинки чіткі, без шумів і перешкод. Якщо антена розташована прямо, не має перешкод на своєму шляху, зображення завжди буде якісним. Супутникова тарілка повинна бути встановлена ​​на південній стороні будинку, тобто з розворотом на екватор (північну півкулю). При цьому на її шляху, як зазначалося вище, не повинно бути перешкод. Це стосується не тільки дерев, а й висотних будинків.

Супутник завжди розташований на одній і тій же точці щодо планети. Вони кружляють над екватором, що дозволяє забезпечувати найбільшу площу охоплення сигналу. Постійно передаються телевізійні сигнали приймаються супутниковими тарілками, встановленими у кожного глядача на будинку. Конвертор перетворює сигнал до виду, який здатний обробити ресивер. Останній виводить на екран телевізора перекодованим сигнал.

Перед підключенням супутникового телебачення необхідно заздалегідь вирішити, які канали ви хочете переглядати. Ключовим параметром в цьому питанні була і залишається мова мовлення. Крім того, якщо ви ставите пріоритет мовлення у форматі високої чіткості, необхідно подбати не тільки про відповідну карту і супутникове обладнання, а й телевізор, здатний виводити на екрани картинку високої якості.

Супутникове телебачення може бути платним і безкоштовним. У першому випадку вам достатньо встановити обладнання і точно направити на супутник тарілку. Карта від оператора вам в цьому випадку не потрібна. Вам буде доступний мінімальний набір безкоштовних каналів.

У другому випадку канали кодуються, а для їх декодування необхідний відповідний ключ, яким і служить куплена вами карта, яку ви вставляєте в ресівер. Ціна може залежати від обраного вами пакету каналів, а також додаткових опцій. Так, наприклад, сьогодні широко поширені приймачі, які пропонуються з жорстким диском. Він дозволяє записувати все супутникові передачі для їх перегляду в інший час. Ви можете підключити до супутникового телебачення кілька телевізорів. Для цього можна мати 1 супутникову тарілку, 1 конвертер, але кожен телевізор повинен володіти своїм ресивером.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь