Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ультрабук для бізнесу

Типова для них товщина не перевищує 20 мм, а маса - 1,3 кг. Причому кожен, хто хоч трохи користувався ультрабуками, може підтвердити, що після них не хочеться повертатися до тяжких повнорозмірним ноутбуків. У цій статті ми обговоримо питання про те, чому, на наш погляд, ультрабуки - перспектива бізнес-сегмента ринку.

1. Платформа

Незважаючи на те що поки в категорії ультрабуків домінує Apple c 11- і 13-дюймовими MacBook Air, для більшої частини підприємств, особливо великих, ці пристрої неприйнятні відразу з кількох причин. Основна з них полягає в тому, що в операційній системі від Apple «з коробки» не працюють багато програм, необхідні бізнес-користувачам, а сама ОС не завжди успішно інтегрується в ІТ-структуру підприємств. На щастя, зараз у бажаючих обзавестися ультрабуком для роботи з Windows-програмами з'явилася альтернатива використанню Parallels, VMWare або Boot Camp - ультрабуки виробництва компаній Acer, ASUS, Lenovo, Samsung, Toshiba, що функціонують під управлінням Windows. Таким чином, при придбанні ультрабука тепер не доводиться вибирати між Mac і PC.

До речі, сучасні та потужні ультрабуки можна придбати в інтернет-магазині BAZA24 за вигідними цінами!

2. Портативність

Ключова характеристика ультрабуків - портативність. Завдяки невеликим розміром і вагою носити ультрабуки з собою не менш зручно, ніж планшети. Зате у них в активі повноцінна клавіатура, а також можливість запуску будь-якого програмного забезпечення, призначеного для настільних комп'ютерів. Якщо ви не хочете тягати товстий і важкий ноутбук на зустрічі з партнерами, то ультрабук товщиною з звичайний блокнот дозволить вам завжди мати при собі всю необхідну інформацію. Також внаслідок невеликих розмірів пристрою їм зручніше користуватися в обмеженому просторі - наприклад, на передньому сидінні автомобіля або в літаку.

3. Можливості

Спроби створити легкі і компактні ноутбуки вже робилися - перше покоління цього класу пристроїв отримало ім'я «нетбуки». Причому їх орієнтованість на веб-додатки відбилася навіть у їх назві. Як правило, нетбуки мали екран з діагоналлю до 9 дюймів і оснащувалися міні-клавіатурами, що надавало їм схожість зі старшими братами. Втім, незважаючи на прийнятний час автономного функціонування, багатьом нетбукам не вистачало потужності для роботи з базами даних, електронними таблицями і іншими програмами, використовуваними в більшості компаній.

Для ультрабуків продуктивність не є проблемою. У пристроях цього класу Intel пропонує встановлювати досить потужні процесори (зокрема, Core i7), що в поєднанні з швидкими SSD-дисками дозволяє ультрабуків конкурувати з настільними комп'ютерами і звичайними ноутбуками. Незважаючи на те що нетбуки з 9-дюймовими дисплеями майже не займають місця при перенесенні, зручність роботи при зменшеній клавіатурі і дисплеї з малою діагоналлю залишає бажати кращого. І виробники зробили з цього свої висновки: 11- і особливо 13-дюймові ультрабуки мають гарний балансом зручності і мобільності.

4. Вартість

Вартість пристрою дуже важлива для бізнес-користувачів, причому в багатьох випадках саме вона може стати основним фактором при виборі апарату. Хоча виготовлення настільного комп'ютера або повнорозмірного ноутбука вимагає більше матеріалів, все одно випуск мініатюрного вироби обходиться дорожче. Спочатку ціни на ультрабуки досягали 3000 дол., Проте зараз намітилася тенденція до їх зниження. Наприклад, Toshiba Portege Z830, продажі якого почнуться в листопаді, буде коштувати менше 1000 дол. Та й сама компанія Intel настійно рекомендує виробникам продавати ультрабуки за ціною не більше 1000 дол.

Природно, збільшення обсягів продажів викличе зниження витрат. Поки більшість виробників ультрабуків лише промацують ринок і не намагаються «в лоб» конкурувати з популярними продуктами Apple. І при цьому ціни ультрабуків будуть дещо вищі, ніж вони повинні бути насправді, а кількість моделей буде залишатися порівняно невеликим.

За своєю продуктивності добре сконфігурованих ультрабук здатний виконувати майже всі завдання, крім самих ресурсоємних. У будь-якому випадку добре, що вибір стає ширше. Пропозиції компанії Apple чудові, але на ринку вже з'явилася альтернатива. Згодом співвідношення ціна / функціональність для ультрабуків буде поліпшуватися, так як зростання обсягів їх виробництва і конкуренція неминуче викличуть зниження цін.

Чи є вам сенс купувати ультрабук?

Якщо ви шукаєте новий ноутбук, а ваша робота передбачає часті поїздки і при цьому ви маєте можливість витратити трохи більше грошей, то ультрабук може стати для вас оптимальним рішенням. Тим більше що всі вкладення компенсуються зручністю подальшого використання. Однак якщо ви шукаєте заміну настільного ПК або домашнього ноутбука, то доцільніше дочекатися зниження цін і зростання функціональності ультрабуків. Потрібно просто пристрій для веб-серфінгу? Тоді купите планшет, який для цієї мети підходить куди краще: він легше, компактніше і дешевше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь