Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги лазерних цілевказівників

Лазерні цілевказівники (ЛЦВ) дозволяють в кілька разів збільшити ефективність стрільби. Вони встановлюються на приціл, з їх допомогою на мішені показується точка для входження кулі, що дозволяє потрапити в ціль навіть непрофесійним стрільцям. Цей прилад дозволяє також висвітлити і ідентифікувати ціль в умовах повної темряви.

Ефективність ЛЦВ

Ці прилади дуже ефективні на дистанції від 50 до 300 м, так як куля на цій відстані рухається практично прямолінійно. При цьому необхідно мати на увазі, що чим більше дистанція до мети, тим менш ефективний буде приціл такого типу, так як вже на відстані від 300 м куля починає рухатися по балістичної траєкторії.

Нерідко лазерний цілевказівник для пневматики використовуються під час стрільби з пневматичного пістолета на невеликій відстані, хоча гвинтівки можуть здійснювати точні попадання за допомогою такого пристрою і на великих відстанях.

Залежно від кольору випромінювання, лазерні целеуказатели діляться на такі види:

  1. сині з довжиною хвилі 430-470 нм;
  2. зелені з довжиною хвилі 532 нм;
  3. червоні з довжиною хвилі 635-670 нм.

Стандартна потужність ЛЦВ становить 5Мвт, а тривалість роботи від однієї батареї досягає 100 годин. Це дає можливість лазеру бути помітним при яскравому світлі і не відображати хвилю на всю довжину у видимому діапазоні. Чим більше потужність приладу, тим краще ми за його допомогою бачимо вночі.

У деяких приладах використовується інфрачервоний лазер, а його точку можна побачити тільки за допомогою спеціальних приладів. Можна купити такий пристрій з особливими кріпленнями, які дозволяють прикріпити його до арбалету, пістолет або револьверу.

Переваги

Лазерний цілевказівник для гладкоствольної зброї в порівнянні зі звичайними прицільними пристосуваннями має безліч переваг. Головне - значно знижується час, необхідний для прицілювання, при цьому точність стрільби набагато збільшується.

Крім того, такий прилад набагато зручніше. Необхідно тільки навести лазерний промінь на ціль, на якій з'являється маленька світлова пляма, і можна стріляти. При цьому дуже просто вести ціль. Можна придбати лазерний цілевказівник для нарізної зброї, для зброї всіх калібрів, в тому числі і великих. Про це ви можете читати далі на сайті інтернет-магазину Grand Way.

Серед головних переваг таких приладів необхідно назвати їх компактність, простоту будови і зручність у використанні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь