Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Застосування відеореєстраторів в системах спостереження

Сучасна система відеоспостереження складається з декількох основних елементів, які об'єднані в єдиний комплекс за допомогою монтажних проводів і сполучних кабелів. Це такі вузли:

  1. комплект відеокамер
  2. багатофункціональний відеореєстратор
  3. монітор
  4. безперебійний блок живлення

Відеореєстратор для відеоспостереження (який, до речі, можна придбати на сайті Bezpeka.com.ua) можна вважати ядром всієї системи, оскільки саме від його характеристик залежить функціонування комплексу.

Призначення і типи відеореєстраторів

Відеореєстратор - це складний електронний пристрій, призначений для прийому, запису та зберігання інформації, що надходить з камер відеоспостереження.

Він так само формує відеосигнал для монітора і дозволяє переглядати картинку з камер спостереження на одному або декількох екранах. Реєстратор, завдяки додатковим входах і виходах може виконувати різноманітні функції, що розширюють можливості системи відеоспостереження.

Реєстратори з комплектом камер спостереження, в складі системи, дозволяють вирішувати такі завдання:

  1. Охорона квартири, приватного будинку або офісу
  2. Контроль території та приміщень виробничого призначення
  3. Моніторинг відвідувачів в місцях загального користування
  4. Фіксація номерів транспортних засобів
  5. Контроль за виконанням касових операцій в торгівельних і банківських залах

Залежно від сфери використання і конструкції відеокамер здійснюється вибір відеореєстратора для відеоспостереження. Відеокамери можуть бути аналоговими або цифровими. За таким же принципом працюють і відеореєстратори. Всі пристрої можна розділити на три групи:

  1. DVR (Digital Video Recorder) - цифровий відеореєстратор
  2. NVR (Network Video Recorder) - мережевий відеореєстратор
  3. DNVR - універсальний реєстратор

В даний час вже не застосовуються аналогові реєстратори, що представляють собою відеомагнітофон з можливістю запису зображення на касету з магнітною стрічкою. DVR (цифровий відеореєстратор) призначений для роботи з аналоговими камерами, але конвертує аналоговий сигнал в цифрову форму, використовуючи аналогово-цифровий перетворювач. NVR реєстратор працює тільки з цифровими (IP) камерами і, нарешті, DNVR пристрій має входи для підключення як аналогових, так і цифрових відеокамер.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь