Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що дає прописка в Києві

Реєстрація в Києві є обов'язковою процедурою для кожного, хто приїжджає в столичний регіон. Її порядок визначає законодавство України. На сьогоднішній день можна впевнено сказати, що мати прописку (а саме так в побуті ми називаємо постійну реєстрацію) в Києві дуже престижно. Хоча практична сторона питання набагато глибша. Прописка дає гарантію того, що громадянин буде отримувати всі переваги жителя, в паспорті якого стоїть заповітний штамп столиці.

Переваги прописки

Прописка (постійна реєстрація) дає ряд незаперечних переваг громадянам у сфері соціальних, правових і політичних гарантій, що поширюються на жителів столичного регіону. Офіційно зареєстрований громадянин має право на:

  1. якісну медичну допомогу;
  2. роботу, оформлену відповідно до Трудового кодексу України;
  3. влаштування дітей у дошкільні заклади, школи та інші навчальні заклади;
  4. отримання кредиту;
  5. постановку на облік у військкоматі;
  6. отримання допомог та субсидій, і інше.

Постійна реєстрація в Києві є безстроковою. У разі оформлення тимчасової реєстрації її термін обмежений періодом від 30 днів до п'яти років. До того ж, вас може зацікавити разумная цена прописки в Киеве, яку ви можете купити задля своїх власних цілей. Згідно законодавства нашої країни, тимчасова реєстрація обов'язкова для всіх громадян, які досягли 16 років.

Порядок прописки в Києві

Якщо ви вирішили прописатися в Києві (Київській області), то виписуватися з колишнього місця проживання необов'язково. Для оформлення постійної реєстрації потрібно ваш паспорт і документи на житлове приміщення, якщо ви є його власником. У будь-якому випадку потрібна ваша особиста присутність і присутність власника житла з оригіналами документів.

Власник житла повинен надати вам житлову площу в безстрокове користування. Тільки в цьому випадку ви можете оформити постійну реєстрацію (прописку). Договір між вами і власником (якщо у вас не власне житло) засвідчується у нотаріуса. Разом з договором в паспортний стіл подається заява на реєстрацію. Після здачі всіх документів паспортист видає вам довідку про їх прийом. Через встановлений термін ви знову приходите в паспортний стіл, пред'являєте паспорт і отримуєте паспорт з пропискою. Тепер ви можете здійснювати будь-які дії, для оформлення яких необхідна постійна реєстрація. Наприклад:

  1. реєстрація автотранспорту в МРЕО;
  2. заміна посвідчення водія;
  3. отримання закордонного паспорта;
  4. отримання медичної страховки;
  5. отримання ІПН;
  6. отримання пенсії і т.п.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь