Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Гучний звук може вивести жорсткий диск з ладу

При проведенні планових протипожежних навчань, в дата-центрі румунського банку ING Bank, була виведена з ладу вся IT-система. Як з'ясувалося при аналізі проблеми, жорсткі диски були пошкоджені гучним звуком, який виник при спрацьовуванні вогнегасників.

Повідомляється, що під час відпрацювання методів пожежогасіння, були використані вогнегасники з інертним газом. Такі вогнегасники застосовуються на високотехнологічних об'єктах, так як газ гасить вогонь, не пошкоджуючи обладнання. Вода або спеціальна піна не тільки перешкоджаю поширенню вогню, але і повністю виводять з ладу обладнання.

До речі, якщо ваша операційна система вам вже набридла, а змінити її немає можливості, завантажте собі красиві та оригінальні обои на рабочий стол, які нададуть вашому комп'ютеру індивідуальності. Крім цього, ви можете час-від-часу змінювати шпалери залежно від настрою, або ж взагалі поставити декілька різних видів шпалер в одне слайд-шоу.

Так чому жорсткі диски були пошкоджені? Справа в тому, що газ виходить з балонів з високим шумом. Зазвичай цей шум не перевищує певних норм, але в цей раз шум був набагато більше звичайного. Через високий рівень гучності виникли вібрації, які і пошкодили жорсткі диски в дата-центрі. У жорстких дисків почалися проблеми з читанням і записом даних, в результаті цього була паралізована робота служби технічної підтримки, банкоматів, внутрішньої пошти та інших служб і сервісів.

Експерти називають те, що трапилося винятком з правил, так як зазвичай таких проблем не виникає. Саме в цьому випадку, звук перевищив позначку в 130 дБ, що і призвело до виникнення вібрацій.

Раніше експерти з компанії Siemens провели експеримент, який підтвердив, що звук вище 110 дБ може зробити негативний вплив на роботу жорстких дисків. А в компанії Sun Fishworks вже повідомляли, що досить просто голосно закричати в дата-центрі, щоб виникли збої в роботі обладнання.

Цікаво, чи може вплинути гучний звук на жорсткі диски, які виконані за технологією SSD? В теорії не мав би, проте відповідних досліджень ще й не було.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь