Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якщо iPhone почнуть збирати в США, смартфони подорожчають удвічі

В Apple розглядає можливість виробництва iPhone у Сполучених Штатах. Для цього корпорація звернулася до своїм партнерам Foxconn і Pegatron з пропозицією розглянути такий розвиток подій. Більшість аналітиків схильні вважати, що в разі реалізації даного сценарію вартість смартфонів, доступних потенційним покупцям істотно збільшиться.

Розробка пристроїв Apple ведеться в Купертіно, однак виробничий процес очолюють партнери компанії в Китаї і на Тайвані. Єдиним винятком є Mac Pro, випускається в Америці починаючи з 2013 року. Генеральний директор Apple Тім Кук раніше виступив із заявою щодо вкладення величезної суми грошей китайцями. Крім того, подібний сценарій неможливо реалізувати в інших країнах, де здійснюється виробництво девайсів, які отримали переважно позитивні відгуки користувачів.

До речі, ви можете дешево придбати iPhone на сайті shop.applegarden.com.ua вже сьогодні.

Як повідомляють джерела, Foxconn погодилася розглянути цей варіант, а от у Pegatron вважали за потрібне виключити реалізацію цього сценарію, оцінивши можливі витрати. За повідомленнями ЗМІ, у випадку перенесення виробництва iPhone собівартість буде збільшена, що спричинить за собою незворотні наслідки. Так, бажаючих придбати девайс буде менше – і це не рахуючи захмарною ціни на інші пристрої, що випускаються корпорацією.

Якщо реалізація даного сценарію не змусить себе довго чекати, не виключено, що Apple зіткнеться з проблемою величезних витрат на створення інфраструктури, що у свою чергу дозволить налагодити технологію виробництва в Сполучених Штатах – і як результат, на вартість кінцевого продукту це сильно вплине.

Незважаючи на солідний запас готівки, рішення згорнути лінії збірки в КНР обернеться витратами, які перевищують дохід високотехнологічної компанії світу. Повідомляється, що в разі реалізації сценарію і перенесення виробництва iPhone в США, вартість пристрою складе порядку 50000 гривень.

Причина можливого перенесення виробництва в США – вимога, яка ще до перемоги на президентських виборах висував Дональд Трамп. Нагадаємо, нещодавно новообраний президент США пообіцяв створити нові робочі місця, в тому числі за рахунок перенесення виробництва з Китаю в США, на що зобов'язуються піти компанії зі світовим ім'ям. Також Трамп багато разів акцентував увагу на можливість виходу з-під контролю держави сучасних технологій.

Трамп закликав бойкотувати продукцію Apple, а в разі перемоги на президентських виборах США пообіцяв поставити Тіма Кука на місце. Як результат – глава Apple в одному з інтерв'ю різко критикував Трампа, а Apple публічно відмовилася спонсорувати передвиборну кампанію республіканців, ставши на бік демократів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь