Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дитяче харчування

Молочні сухі суміші - замінюють грудне молоко, коли природне годування неможливо (наприклад, брак материнського молока або його відсутність). Суміші виготовляються з цільного коров'ячого молока, яке при обробці насичується корисними вітамінами, мікроелементами та іншими необхідними для дитини речовинами.

Зустрічаються такі види сухих сумішей:

  • високоадаптовані - призначені для харчування дітей від народження до 6 місяців. Склад: молочна сироватка, таурин, лецитин, холін, інозол;
  • менш адаптовані - використовуються для годування дітей, які досягли 6 місячного віку. До їх складу входить білок коров'ячого молока - казеїн;
  • частково адаптовані - такі суміші не містять у своєму складі холін, таурин, ряд жирних кислот.
    Важливо: сухі суміші не повинні мати грудок.

Соки - виступають в якості першого прикорму для малюка, оскільки вони легко засвоюються. Крім того, в соках міститься велика кількість корисних речовин, необхідних для дитини. Соки зустрічаються у двох видах:

  • натуральні - свіжовичавлені соки з невеликим вмістом консервантів, які дозволяють їм зберігатися протягом декількох років. Оптимальний варіант для грудних немовлят,
  • відновлені - виготовляються з концентрату, отриманого за допомогою видалення рідини з свіжовичавленого соку.

Важливо: також соки бувають без м'якоті (освітлені) і з м'якоттю. На початку прикорму бажано давати дитині соки без м'якоті і поступово вводити в раціон харчування соки з м'якоттю.

Питна вода - застосовується для пиття в чистому вигляді, приготування їжі і додавання в суміші. Воду можна давати дитині вже з народження. Така вода повинна відповідати різним стандартам якості: видобуватися з артезіанських свердловин, пройти кілька спеціальних очисток (у тому числі від домішок натрію і заліза), мати у своєму складі корисні речовини (фтор, йод, кальцій).

Дитяче пюре - перехідний варіант від рідкої їжі до твердої, тому що має більш густу консистенцію, ніж молоко. Застосовується для прикорму приблизно з 6 місяців, коли організм малюка починає активно розвиватися і, відповідно, йому потрібна більш насичена їжа. Пюре має являти собою рівномірну масу без шматочків або домішок, оскільки дитина ще не готова засвоювати грубу їжу.

До речі, купити якісні дитячі пюре можна на сторінці http://pampik.com/category/detskie-pyure за доступними цінами.

Важливо: на першому році життя дитини пюре повинні містити один вид овочів і фруктів (Не екзотичних). Добре підійде яблучне, морквяне, гарбузове пюре.

Натуральне пюре завжди дає осад на дні і прозорий шар на поверхні. Це свідчить про відсутність стабілізаторів у складі продукту. Колір пюре повинен бути однорідним і природним. Яскраві кольори говорять про наявність барвників. У пюре не повинно бути спецій і приправ.

Дитяча каша - використовується для першого прикорму поряд з пюре. Вона виготовляється з вівсяної, пшоняної, рисової, гречаної та інших круп, кожна з яких володіє своїми корисними властивостями. Каша сприяє нормалізації травлення малюка. Перші каші не повинні містити глютен (затримує нормальний переварювання їжі), сіль і цукор.

Дитяче печиво - підійде для дитини, у якого вже з'явилися перші зуби. Таке печиво не повинно мати у своєму складі консервантів, барвників і штучних смакових добавок. Крім того, в печиво містяться корисні вітаміни. Воно готується з зерна. Печиво може виступати в якості смачного прорізувача зубів.

Чай - додатковий продукт дитячого харчування. Виготовляється з різноманітних трав (м'ята, ромашка, аніс) з додаванням глюкози і натуральних ароматизаторів. Більшість дитячих чаїв вважаються профілактичними і лікувальними, так як вони заспокоюють нервову систему і нормалізують травлення. Крім того, чай смачніший, ніж питна вода.

Важливо: перед початком прикорму слід переконатися, що у малюка немає алергії на конкретний продукт.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь