Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати жалюзі на балкон

Балкон для сучасної людини - це важлива частина квартири або будинку. У добре оформленому житлі балкон - зона відпочинку і додаткового комфорту.

Значну роль в дизайні балкона грають жалюзі. При виборі жалюзей важливо враховувати всі фактори - балконні двері та вікна, меблі та загальний стиль приміщення.

Види жалюзі для балкона

Жалюзі - це пристосування для захисту від сонця. У сучасному дизайні використовується 3 види:

  • горизонтальні; Вони фіксуються до кожного вікна окремо або до стіни. Такий варіант зручний для любителів кімнатних рослин, так як залишає вільними підвіконня. Горизонтальні жалюзі можуть бути виконані з алюмінію або пластику;
  • вертикальні; Цей варіант зручний, якщо потрібно повністю закрити вікно або двері. Є пластикові та алюмінієві варіанти. Якщо обраний якийсь певний декор, варто віддати перевагу виробу з щільної тканини з малюнком або візерунком;
  • рулонні. Даний вид випускається тільки в тканинному варіанті. Вони фіксуються за допомогою карниза окремо до кожного вікна. Можна зміцнити карниз над дверима.

Від чого залежить вибір жалюзі

Жалюзі повинні зручно фіксуватися. Існують спеціальні жалюзі для пластикових вікон і дверей. До металевих конструкцій краще придбати вироби з фіксацією на стелі. У всіх відношеннях зручніші дерев'яні рами. До них підходять будь-які види кріплень. Наприклад, зручні і міцні двері з масиву дуба надають балкону класичний вид. Над ними можна зміцнити карниз рулонних або вертикальних жалюзі.

До речі, на сайті http://jaluzi-svetloff.com.ua/ ви можете придбати якісні жалюзі для вашої оселі за доступними цінами.

Слід враховувати довжину вікна чи двері. Вона повинна бути трохи більше, ніж жалюзі: довжина - на 2 см. Ширина отвору, навпаки, менше на 10 см з кожного краю. Вертикальні або рулонні жалюзі повинні закінчуватися за 5 см до підлоги.

Розташування балкона - важливо для вибору жалюзі. Для кухонного балкона підійде тканинний виріб, який можна мити, не знімаючи. Якщо балкон примикає до вітальні або спальні, краще віддати перевагу алюмінієвому або пластиковому варіанту.

Важливо враховувати загальний стиль оформлення балкона. Колір і форма жалюзі повинні поєднуватися з меблями, кольором рам, кімнатними рослинами. Найчастіше використовують натуральні кольори: білий, блакитний, колір світлого дерева, пісочний. Оригінальний дизайн вимагає незвичайних деталей. Наприклад, до балкону в японському стилі потрібні рулонні жалюзі із зображенням квітучої сакури.
Правильний вибір жалюзі забезпечує естетичний вигляд балкона, комфортний відпочинок і гарний настрій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь