Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості та характеристики свердел по металу

Обробка металевих заготовок, а також виробів здійснюється в різних областях і сферах діяльності, які пов'язані з виробництвом. Для обробки виробів з металу застосовуються різні види інструментів. Досить великого поширення набули свердла по металу, які призначені для використання в процесі створення отворів на заготівлі. До того ж, даний інструмент застосовується для того щоб збільшити діаметр отвору, який було створено раніше. Свердла кріпляться на виробниче обладнання. Таким чином, процес обробки металевої заготовки, а також виготовлення виробу здійснюється на одному верстаті.

Особливості та характеристики свердел по металу

В якості основного матеріалу виготовлення, з якого виробляють свердла, призначені для металевих заготовок, є нержавіюча сталь. Завдяки міцності інструменту, термін їх експлуатації є досить великим. Найчастіше використовуються свердла, які виробляються з нержавіючої сталі з незначним додаванням кобальту. Актуальність використання таких інструментів обумовлена ​​тим, що з їх допомогою можна здійснити роботи з свердління жерстяних заготовок, матеріалів мають спеціалізоване антикорозійне покриття, а також будь-яких інших твердотільних металів, які є дуже міцними і відповідно складними для обробки.

Свердла, які використовуються для нержавіючої сталі, мають свої особливості, а також мають ряд якісних характеристик. В якості головних переваг застосування таких інструментів виділяють:

  • стійкість до поломки;
  • забезпечення належної точності;
  • універсальність.

Завдяки тому, що інструменти виготовлені з дуже міцних матеріалів, можна не турбуватися про те, що незабаром вони зламаються, і виникне необхідність покупки нових свердел. До того ж, сучасні моделі інструментів, що випускаються перевіреними компаніями, можуть забезпечити відмінну точність створення отвори. Говорячи про універсальність виробів, необхідно відзначити той факт, що свердла, призначені для металевих виробів, можуть встановлюватися як на токарні верстати, так і на дриль. Таким чином, необхідність покупки нових інструментів, при використанні виробничого обладнання та спеціалізованих електричних інструментів - відсутня.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь