Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Мотоблок чи мотокультиватор? Як зробити правильний вибір

Отже, якщо перед Вами постало питання про покупку агрегату для обробки садової ділянки, для початку необхідно визначитися з колом завдань, які Ви плануєте вирішувати з його допомогою.

Якщо мова йде виключно про культивацію грунту і при цьому площа обробки невелика (до 6 соток), цілком підійде мотокультиватор з бензиновим двигуном потужністю 4-6 к.с.

Якщо Ви плануєте виконувати весь спектр робіт з землею: як культивувати грунт, так і працювати з плугом, окучником (в т.ч. дворядним), картоплевикопувачем, тут є серйозний привід задуматися. Вашим вибором може стати як мотокультиватор, так і мотоблок (до речі, купить мотоблоки в Украине можно тут). Варто враховувати, що для роботи з плугом мотокультиватор швидше за все буде необхідно обтяжувати (це залежить від маси конкретної моделі культиватора, а також типу грунту). Також треба розуміти, що навантаження на трансмісію агрегату при роботі з навісними знаряддями значно вище, ніж при простій культивації грунту. Тому при виборі культиватора для роботи з плугом і окучником особливу увагу варто звернути на конструкцію редуктора і його запас міцності.

Якщо ж крім операцій з обробки землі Ви плануєте використовувати агрегат для транспортування вантажів в комплекті з візком і (або) для роботи з активним навісним обладнанням (косаркою, снегоуборщиком, щіткою, насосом і т.д.), вибір однозначний. У цьому випадку необхідний багатофункціональний мотоблок. Вибір конкретної моделі мотоблока, а також його мотора безпосередньо залежить від робіт, які у Вашому конкретному випадку будуть виконуватися, а також від площі землі під обробку.

Як тільки Ви визначилися з вимогами до функціоналу агрегату, будь то мотоблок або культиватор, подальший коло пошуку значно звужується. По суті, Вам залишається лише вибрати модель, максимально зручну в експлуатації, з високими показниками надійності і ремонтопридатності за прийнятну ціну. Але треба також відмітити, що на якісній техніці не варто економити за жодних умов для того, щоб вона служила вам довгі роки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь