Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого потрібно чистити кондиціонер?

Чистка кондиціонера може виявитися непотрібною і дорогою процедурою. А дійсно, навіщо чистити? Адже кондиціонер і без обслуговування створює прохолоду у Вашому домі, правильно? Не правильно! Регулярне обслуговування системи кондиціонування дозволяє зберегти Ваші гроші і здоров'я всіх членів Вашої родини.
Давайте розглянемо, які позитивні моменти включає в себе періодичне чищення кондиціонерів.
Підвищена ефективність роботи кондиціонера.

Чистка теплообмінника дозволяє працювати йому більш ефективно за рахунок зменшення струму компресора і тиску холодоагенту в системі, так як пил і сміття, що накопичуються на теплообмінниках кондиціонера призводять до підвищення цих параметрів.

Зайві перешкоди: павутина і шматки / грудки пилу, залишки листя і комах створюють перешкоди повітряному потоку. Виникають численні завихрення, що заважають нормальному току повітря. Через підвищений опору збільшуються режими нагріву або охолодження, більше працює компресор і лопаті вентилятора. Для оптимізації роботи кліматичної техніки-потрібна регулярна чистка повітряного тракту.

До речі, вас може зацікавити професійне обслуживание кондиционеров цена на яке є досить доступною.

Коли повітряні фільтри забиваються пилом, вони перешкоджають нормальному потоку повітря. Зробити свою роботу спліт системі складніше, ніж чистому кондиціонеру. Крім того, пил, яка покриває випарник, порушує його здатність поглинати тепло, що ще більше знижує ефективність і здатність охолоджувати приміщення.

Можливість знизити витрати на електроенергію.

В багатьох домашніх господарствах системи кондиціонування складають значну частину щомісячного споживання електроенергії. Брудний кондиціонер споживає більше енергії, тому що в основному ваш апарат змушений працювати з підвищеним навантаженням. В середньому, брудні кондиціонери використовують на 5 - 10% більше електроенергії в порівнянні з чистим кондиціонером.

Таким чином, виконуючи сервісне обслуговування кондиціонерів, господарі позбавляють його від більш «напруженої» роботи. Відбувається економія гроші, завдяки меншим витратам на електроенергію за кондишен. Берегти кошти потрібно і в малому і великому, тому при тривалій паузі в експлуатації клімтехнікі відключайте її від електромережі!

Уникнення дорогого ремонту це, свого роду економія сімейного бюджету. Відновлювальні роботи це підключення додатково енергоспоживаючих приладів: ламп освітлення і дрелі з перфоратором, шуруповерт і електролобзик.

Можливість уникнути дорогого ремонту.

Експлуатація кліматичної техніки, що знаходиться в брудному стані, призводить до серйозних проблем з технічним станом обладнання. У міру того, як спліт-система збирає все більше і більше пилу і бруду, його буде набагато складніше чистити.

Крім того, обладнання має тенденцію до перегріву, так як теплообмінник зовнішнього блоку не в змозі ефективно розсіювати тепло. У перегрітому компресорі починає підгоряти масло, що в подальшому призводить до виходу з ладу компресора. А компресор, на хвилинку, найдорожча деталь кондиціонера, і його заміна на фірмову запчастина часто відчутна за вартістю.

Спеціаліст при профілактичному огляді може виявити потенційні проблеми, з якими ваше обладнання може зіткнутися в майбутньому. Таким чином, з'являється можливість запобігти більш дорогий ремонт або, того гірше, заміну всього split.

Справедливо зазначити, що послуги кваліфікованих фахівців коштують не дешево, проте, це набагато дешевше, ніж витрати на дорогий ремонт і заміну обладнання.

Краща якість повітря в приміщенні.

Кондиціонери не просто охолоджують повітря в Вашої оселі, вони також відіграють важливу роль у підтримці здорової і чистої повітряного середовища в приміщенні. Брудний кондиціонер забезпечує ідеальний ґрунт для цвілі, грибків, бактерій і мікробів. По суті, щоразу, коли ви вмикаєте кондиціонер, ці частинки поширюються в повітрі, піддаючи Вас і Вашу родину на різні небезпеки, які пов'язані зі здоров'ям.

Крім усього іншого забруднення насичують повітря неприємними "пахощами". При виключенні режиму охолодження кондішен відбувається відтавання на теплообмінних решітках. Конденсується волога розчиняє пилові відкладення і неприємний запах поширюється по приміщенню. Підтримка кондиціонерів в чистоті і проведення належним чином регулярного сервісного обслуговування надає багато переваг. Ті, що перераховані вище, лише деякі з основних причин, чому ви повинні звернутися до нас, що б виконати професійне обслуговування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь