Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чи є сенс в установці двотарифного лічильника?

Споживання електричної енергії в різний час доби в істотному ступені відрізняється, і оплата електрики, в ідеалі, повинна це враховувати. Пікові навантаження на електромережу випадають на ранкові години (від 7:00 до 10:00), коли всі збираються на роботу і в школу, і вечірні (від 19:00 до 23:00) - коли всі повертаються додому і починають готувати обід, робити уроки, дивитися телевізор або грати в комп'ютерні ігри. Вночі ж життя міста затихає, таке враження, що всюди відключили електрику, так як переважна кількість жителів сплять, і в рази скорочуються навантаження на електростанції.

Саме для того, щоб зробити споживання електричної енергії більш рівномірним були розроблені двотарифні лічильники, що відрізняються від звичайних однотарифних тим, що для споживачів змінюється ціна на електрику в залежності від часу доби. Таким чином, утворюються два тарифи: денний (з 7-ми до 10-ї ранку) і нічний. Нічний тариф на електрику триває з 23 вечора до 7 ранку відповідно. Нічний тариф обходиться споживачеві в 2-ва рази дешевше, ніж денний.

Економія з першого погляду здається не дуже значною, але ось спліт-системи, холодильник або, наприклад, нагрівальні прилади можуть працювати цілодобово, а їх робота в нічний час буде коштувати набагато менше.

Ще одна перевага двотарифного лічильника - це економія енергоресурсів, що отримується за допомогою більш рівномірного розподілу навантаження на електричні станції та, як наслідок, зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.

До речі, перейдіть сюда, якщо ви хочете встановити собі двотарифний лічильник швидко та за доступною ціною.

За способом монтажу, зовнішнім виглядом і типом підключення двотарифні лічильники від звичайних однотарфних не відрізняються, різниця полягає в тому, що табло двотарифного лічильника у встановлені години змінює свої показання і тариф на електрику знижується. Вартість таких лічильників перевищує ціну однотарифні в два рази, проте вона за досить короткий термін окупається, внаслідок скорочення витрат на оплату електроенергії.

Лічильники необхідно розміщувати в сухих і легкодоступних для обслуговування приміщеннях, у вільному місці, необмежений для роботи, причому, температура в приміщенні в зимовий час не повинна опускатися нижче 0°С.

Лічильники треба встановлювати в шафах, в нішах, на панелях, щитах, на стінах, які мають жорстку конструкцію. Допускається кріплення цих приладів на металевих або пластикових щитках.

У проходах, сходових клітках і так далі (тобто, там, де є доступ для сторонніх осіб), або в місцях, де існує небезпека забруднення лічильників або їх механічного пошкодження, для них повинен бути передбачений закривається шафа, оснащений віконцем, розташованим на рівні циферблата.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь