Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Куди поїхати на травневі?

Міністерство праці та соціального захисту нагадало, що попереду нас чекають травневі свята, і календар їх в цьому році просто зобов'язує українців як слід відпочити. Вихідними днями офіційно оголошені 2, 3 і 9 травня, а 4, 5 і 6 травня, звичайно, потрібно вийти на роботу, але її високу продуктивність ніхто гарантувати не буде.

Після Великодня, який цього року відзначать 1 травня, більшість людей потягнуться на природу, і запах смаженого м'яса на кілька днів огорне місто і його передмістя. Місцем традиційної організації шашликів стануть двори, присадибні ділянки і зони відпочинку в безпосередній близькості від води.

У такі дні краще розслабитися, і на всі сто вдатися до відпочинку. Тим більше що з кожним роком його можливості в місті розширюються. Якщо вам хочеться новизни, подумайте про оренду яхти. Прогулянку під вітрилом можна зробити в колі своєї компанії або індивідуально - записавшись в групу. У першому випадку невелику подорож по Південному Бугу обійдеться від 2,5 до 4,5 тисячі гривень для всієї компанії. Але будьте готові до того, що обраний раніше маршрут в останню хвилину може бути змінений - все залежить від напрямку вітру.

Друзі сайту: компанія ООО И-Тревелс допоможе вам вибрати та спланувати відпочинок, адже завдяки сервісу ви можете придбати білети практичну будь-куди.

Звичайна 3-годинна прогулянка на яхті в складі групи буде коштувати значно менше - в межах 300 гривень з людини. Правда, і подивитися багато не вдасться. Скрасити це може порція шашлику на березі, але в тому випадку розраховуйте додати ще 200 гривень.

Не подобається відпочинок на яхті - візьміть байдарку або велосипед, але не забудьте прихопити паспорт, тому що без документа ніхто вам в прокат їх не дасть. Задоволення це недороге: півгодини покататися в одномісній байдарці - 60 гривень, година прокату велосипеда - 70 гривень. Але якщо з байдарками в Миколаєві вибір ще не великий, то оренда велосипедів більш поширена, і тому взяти його напрокат можна і дешевше.

Можна відпочити і по-старому, влаштувавши з друзями маївку в парку. І тут все залежить від того, в якій мірі ви ставитеся до цивілізації. Чи не хочете ламати дерева і влаштовувати шум, включивши на повну музику в своєму автомобілі - беріть напрокат мангал або бронюйте стіл. Сьогодні така можливість вже з'являється.
Загалом, індустрія розваг в Миколаєві розвивається, хоча і повільно. З цієї причини на травневі свята багато хто хоче виїхати подалі від міста. Найближче місце - курортна зона Коблево, яка після Пасхи поступово почне приходити до тями.

Сюди на початку травня нерідко приїжджають на один день цілими колективами і влаштовують традиційні корпоративи. Тим, хто хоче приїхати окремо сім'єю, потрібно знати, що далеко не всі бази відпочинку в цей час починають свою роботу.

Ціни в цьому році розраховані на широку аудиторію - від 80 гривень в збережених ще з радянських часів «номерах без надмірностей» до 2500 гривень за двоповерховий котедж в сосновому лісі. Розділивши цю суму на 6-8 чоловік, а стільки відпочиваючих здатний вмістити котедж, ви отримаєте середню ціну комфорту. У будь-якому випадку приготуйтеся викласти по 150-300 гривень з кожного за добу, і це без харчування.
За 500 гривень можна зняти кімнату в дерев'яному зрубі. Мода на такі котеджі дійшла і до нас. В першу чергу, це екологічно. Але у зрубів є одна особливість, про яку всі повинні знати: колоди пропускають звук краще гіпсокартону, і якщо у вас виявляться галасливі сусіди - вважайте, ваш відпочинок зіпсований.
Ніхто не забороняв їздити і в Крим. Але ще 3 роки тому ця подорож можна було легко спланувати. Сьогодні ж для цього потрібно мати залізні нерви і масу вільного часу. Головне, вирішити для себе: чи готовий я їхати відпочивати на окуповану територію? Щоб відповісти на це нелегке питання, проведіть порівняння. Наприклад, вашу кухню зайняли абсолютно незнайомі вам люди, і оголосили, що тепер це їхня територія. Якщо ви готові змиритися з цим, то поїздка на Кримський півострів не стане для вас моральним випробуванням.

Добиратися на півострів сьогодні краще своїм автомобілем - виснажливі пересадки з одного виду транспорту в інший залишать у вас не найкращі спогади. При цьому пам'ятайте, що в кращому випадку можете застрягти в черзі на адміністративному кордоні. А в гіршому - ваше авто можуть завернути назад. І тут вже не важливо, свої це зроблять або чужі.

Припустимо, до кінця першого дня вам вдалося дістатися до моря, і потрібно десь зупинитися. В середньому, на травневі свята добу проживання на курортах обійдуться в 2200 рублів. На наші гроші - близько 700 гривень. На ПБК обійдеться дорожче. За номер на двох у тризірковому готелі з вас візьмуть не менше 3700 рублів.

Самим зняти житло ще можна, але не варто розраховувати на суттєву економію коштів. На всьому протязі узбережжя - від Севастополя до Феодосії вам будуть пропонувати місця в межах від тисячі до трьох тисяч рублів.

Забігаючи вперед, скажу, що тим людям, хто вирішить поїхати в Крим не в травні, а влітку, потрібно готуватися до підвищення цін приватниками. Справа в тому, що власникам житла, що здається в оренду, наказано зареєструватися підприємцями, заповнювати декларації про доходи та сплачувати відповідні податки. Природно, все це відіб'ється на цінах житла, що здається.

І якщо вже мова зайшла про витрати, наведу ціни, за якими в минулі вихідні можна було купити продукти на ринку Феодосії (в рублях): яловичина (470), свинина (300), птиця (140), яйця (65), молоко ( 60), картопля (30), огірки (115), помідори (230), яблука (90). Розділіть на 3,15, і далі плануйте витрати. Коли закінчите, для інтересу порівняйте за вартістю з гарячими турами до Туреччини.

Кращою альтернативою шашлику, холодного моря і лихові можуть бути тільки екскурсії в пам'ятні місця, розташовані недалеко від Миколаєва. У самій області зелений туризм тільки розвивається, і тому вибір поки не великий. Серед пропозицій туристичних фірм - поїздка в древню Ольвію, прогулянка Трикратський лісом, сплав по Південному Бугу. Відносно новий напрямок - відвідування страусиної ферми. В ціну (300-400 гривень) увійде транспортне обслуговування, обід і розважальна програма.

Сусідня Херсонська область, в силу своїх природних умов, має в своєму розпорядженні великим вибором місць, де можна добре провести травневі свята. Чого вартий хоча б поїздка в біосферний заповідник «Асканія-Нова». Головне - зробити своє маленьке подорож яскравим і різноманітним. Тоді ви отримаєте великий заряд бадьорості і незабутні враження, які залишаться з вами на довгі роки. Ще Цицерон говорив: «Я ніколи не буваю так зайнятий, як в години свого дозвілля».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь