Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підтримувати здоров'я навесні: 9 правил

Для природи весна є періодом оновлення та відродження. Для людини це вдалий час для оздоровлення і зміцнення організму. Якщо дотримуватися кількох нескладних правил весняного поведінки, можна зберегти здоров'я, уникнути наслідків весняного авітамінозу і меланхолії, оновитися і освіжитися.

1 правило - Протистояти нудьзі

Навесні нерідко відчувається брак енергії і надмірна втома. Щоб позбутися від меланхолії, потрібно вживати побільше овочів зеленого і червоно-жовтого кольору, в тому числі, селера, помідор, гарбуз, морква. Сили будуть краще відновлюватися, і меланхолія пройде стороною.

Ще одним методом забезпечення достатньої кількості енергії є вироблення чіткого ритму життя. Часті безсонні ночі виключаються. Час відходу до сну повинно бути приблизно однаковим день у день. Не можна переїдати, оскільки це може привести до розширення шлунка, яке викликає до сонливості.

2 правило - Генеральне прибирання

Навесні відбувається загострення алергій, інфекційних захворювань і порушень в роботі дихальної системи. Завдяки генеральному прибиранні в будинку можна значно знизити ймовірність появи алергічної реакції. Попередньо потрібно провітрити житлове приміщення, вибравши для цього сонячний день. Вологий спосіб збирання краще сухого, оскільки дозволяє уникнути запилення повітря в приміщенні. Необхідно позбутися від пилу, для чого за допомогою пилососа максимально очистити підлогу від пилу, приділяючи особливу увагу місцям, які по час збирання зазвичай залишаються поза увагою через свою важкодоступність. Йдеться, зокрема, про ділянки під меблями. Ковдри і подушки потрібно винести на вулицю і залишити на деякий час на свіжому повітрі, а штори і килими потрібно очистити.

Друзі сайту: на сторінці euromed.ua/trends/otolaringologiya ви можете скористатися послугами отоларингології за вигідними цінами.

3 правило - Поступовий перехід до легкого одягу

Погода навесні нестабільна. Сонячного світла стає більше, ніж взимку, і це вводить багатьох в оману з приводу температури повітря. Не можна забувати, що весняна погода мінлива, і може продемонструвати мінусові показники температури. Відмовлятися від теплої зимової одягу потрібно поступово. Якщо занадто рано перейти на футболки з шортами, можна пошкодити легені, а це призводить до дуже неприємних наслідків у вигляді нежиті, застуди, кашлю і багатьох інших хворобливих проявів. Люди похилого віку і навіть зрілого повинні бути особливо стримані в темпах зменшення теплоти одягу. Головне пам'ятати, що все добре в міру. Одягатися дуже тепло також не слід. Потрібно знати міру. Якщо потіти в зимовому светрі в сонячний теплий день, може виникнути гіпергідроз.

4 правило - Якомога більше води

Інтенсивне споживання води сприяє прискоренню циркуляції в організмі, оптимізації процесу споживання енергії і полегшення виконання органами своїх функцій. Додаткова користь від вживання великої кількості води складається в схудненні. Обмінні процеси прискорюються, сприяючи швидкому позбавленню від зайвих кілограмів.

5 правило - Захист від сонця

Про шкоду ультрафіолетових променів необхідно пам'ятати не тільки влітку. Уже навесні на шкіру виявляється шкідливий вплив ультрафіолету. Найвищий рівень випромінювання з 11 години ранку до 3 годин дня. Під дією ультрафіолетових променів відкладається меланін, з'являються веснянки. Тому мінімізація часу перебування на відкритому сонці в період підвищеної інтенсивності ультрафіолетового випромінювання і застосування захисних засобів особливо важливі.

6 правило - Кальцій від сонця

Поряд зі шкодою ультрафіолету, сонце приносить також неоціненну користь для здоров'я. Після настання весняного рівнодення дні стають довшими, земля прогрівається, позбавляючись від останніх слідів зими. Сонячні промені в цей час м'які, теплі і несучі найбільшу користь для організму. Прийом сонячних ванн сприяють поповненню втраченого кальцію.

7 правило - Після підйому вранці потрібно робити зарядку

Придбати звичку робити розтяжку вранці просто необхідно і ось чому. При пробудженні циркуляція крові і дихання уповільнені, організм розслаблений, тому відчувається не бадьорість, а відсутність сил і лінь. Досить кількох нескладних рухів, і початок дня стане набагато приємніше. Потрібно робити глибокі вдихи і видихи, випрямити спину і витягнути ноги і руки, а також задіяти різні м'язи. Такі дії сприяють комфортному переходу зі сну до активного дня, відновлення організму, поліпшенню циркуляції крові, роботи суглобів і емоційного підйому. Крім того, з'являється відчуття припливу сил, свіжості і поліпшення працездатності кінцівок.

8 правило - Ранній підйом і пізній відхід до сну. Не можна довго валятися в ліжку.

Оптимальний весняний режим, підтримуючи який можна підтримати здоров'я, передбачає ранні підйоми і пізні відходи до сну. Прокидатися рано не означає в 9 або 7 ранку. Мається на увазі підйом на світанку. Такий режим дозволить поліпшити циркуляцію енергії в тілі. Лягати спати потрібно пізно, після 9 вечора, але не варто думати, що краще відходити до сну набагато пізніше. Це бажано зробити до 11 вечора. Якщо нехтувати нічним сном, на ранок будуть помітні симптоми втоми, зокрема, почервоніння очей. Крім того, людина буде дратівливим і нервовим.

9 правило - Догляд за ногами ввечері, а за волоссям вранці.

Навесні в якості засобів поліпшення циркуляції крові і профілактики хвороб виступають такі процедури. Ввечері треба із застосуванням слабкого розчину солі парити ноги, а вранці розчісувати волосся.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь