Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Історія гороскопів

Ще в V ст. до н о Месопотамії виникла практика складання схем розташування небесних світил. Це поклало початок спеціального астрономічного вченню - зодіаку.

Фактично, це карта розташування планет сонячної системи щодо конкретних знаків зодіаку. Наша історія багата на приклади могутніх цивілізацій, навчань і шкіл. Тому сьогодні існує величезна кількість різних гороскопів.

Це вчення дає ключ до розгадки таємниць долі, і розумію характеру кожної людини, в залежності від дати його народження. Крім того, багато народів вірили, що розташування зірок на небі в той чи інший момент визначає життєвий шлях, диктує правила поведінки і управляє волею людей.

Часто назви певних знаків-символів гороскопу пов'язували зі священними тотемами або божествами. Це особливим чином підкреслювало зв'язок з вищим світом і небесними силами. Крім того, людина отримувала свого захисника і покровителя.

Так, наприклад, на Сході, календар був представлений тваринами, яким відповідав той чи інший рік народження.

У 410 р до н.е. за часів ассірійського царства була створена окрема наука, яка покликана була прогнозувати долю кожного в залежності від дня його народження. А в 62 м до н.е. в Стародавній Греції з приводу коронації Антіоха I Коммаченского був створений перший приклад тлумачення долі по зірках в момент появи людини на світ. Елліни були язичниками і шанували безліч богів, тому календар пророцтв був пов'язаний з їх іменами.

Сучасний гороскоп (який можна прочитати на сайте cosmo.com.ua/horo/)покликаний скласти загальну картину характеру і поведінки людей визначає головний висхідний знак в момент їх народження, а планета, яка управляє цим знаком, вважається головним покровителем. Народжені в один день, але різний час доби, по-різному сприймають світ і те, що відбувається в ньому. Це пов'язано з тим, що небесна сфера робить повний оборот за одну добу і проходить всі 12 основних знаків.

Різні країни, цивілізації і культури зверталися до планет і зірок, щоб осягнути таємниці майбутнього і визначити покликання кожної людини. На нашому сайті ви зможете ознайомитися з різними видами гороскопів, які існували раніше і які практикуються досі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь