Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Купити квартиру в Києві недорого стало простіше: на чому економлять забудовники

За 2015 рік вартість квартир у валюті істотно знизилася. З огляду на падіння гривні, забудовники змушені знижували ціни на квартири в Києві і підраховували витрати на будівництво комплексів. На чому намагалися заощадити забудовники, чи варто купувати дешеві квартири і на що варто звернути увагу при виборі житла - пробуємо розібратися.

Будівельні матеріали

Найпоширеніший спосіб - покупка дешевих матеріалів і відповідна обробка приміщень загального користування. Замість перевірених технологій і екологічно чистих матеріалів, забудовники купують аналоги не у перевірених виробників. Це загрожує покупцям нерівними стінами і дорогим ремонтом, неприємними запахами в приміщенні (особливо в літню пору), що протікає дахом, низькою енергоефективністю будівлі і поганий шумоізоляцією. До того ж, нові будівлі схильні різними ризиками у вигляді зсувів, пожеж, сейсмічної активності, які загрожують залишити мешканців без даху над головою.

Інфраструктура комплексу і в пішої близькості

Більшість покупців дотримуються принципу, що недостатньо просто купити квартиру в києві, важлива також інфраструктура комплексу. Але в умовах кризи все більше забудовників не здатні навіть встановити дитячі майданчики на території новобудов, не кажучи вже про місця відпочинку, зелених насадженнях та обладнаних під'їздах. Все менше новобудов економ-класу готові запропонувати підземні паркінги або гаражні бокси, пропонуючи покупцям залишати авто на гостьовій парковці. Якщо врахувати, що на розробці прибудинкової території також заощадили, то можна з упевненістю сказати, що при необхідності не кожна пожежна машина або аварійна служба зможе вільно проїхати до парадного входу або іншій частині будівлі.

Ще один варіант економії - зовнішня інфраструктура комплексу. Так, квартири в спальних районах столиці або на околиці будуть коштують значно дешевше. Звичайно, забудовник пропонує, а ми вибираємо. А це значить, покупець повинен піти на ризик і почекати поки на районі з'являться нові дитячі садки і лікарні, що може зайняти роки. Просторі пустелі навколо новобудови або навіть вид на ліс може з часом перетвориться на забудову, а це значить, що економлячи на інфраструктурі можна отримати гучне будівництв по сусідству.

Місцезнаходження комплексу

Ні для кого не секрет, що за можливість отримати статус киянина доведеться чимало заплатити. Так, навіть житло в самому віддаленому районі столиці без необхідних умов для життя буде коштує значно дорожче, ніж з усіма умовами, але за межами міста. Саме тому забудовники активно почали освоювати райони передмістя, пропонуючи покупцям широкий вибір житла за межами Києва. Так, квартири в ЖК "Европейське місто" обійдуться покупцеві порівняно нижче, ніж навіть найдешевший варіант на Троєщині або в районі Бортничів, зате порадує мешканців порівняно кращим транспортним сполученням з іншими куточками столиці: звідси регулярно курсують маршрутки в напрямку столичних Теремків.

Оптимізація витрат

Ще один спосіб економії, до якого більшість забудовників просто не доросли, - оптимізація ресурсів. Таким чином, грамотне розпорядження ресурсами, послідовне планування будівельних робіт дозволяє скоротити терміни будівництва, тим самим знизивши вартість послуг (зарплату, обладнання на будмайданчику, оренду обладнання і т.д.). На практиці можна помітити наступні результати - той же ЖК "Европейське місто" вчасно вводить в експлуатацію об'єкти, витрачає на будівництво менше часу, ніж інші забудовники, при цьому пропонує житло порівняно кращої якості.

У підсумку, при виборі житла варто перевірити репутацію забудовника, звернути на розташування комплексу і пропоновані будівельні матеріали. Не завжди дешеве житло - означає неякісне, тому при розумному підході і ретельному вивченні комплексу можна вибрати якісні квартири за найкращими цінами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Купити квартиру в Києві недорого стало простіше: на чому економлять забудовники

Залишити відповідь