Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як харчуватися спортсмену - спорт і харчування

Щоб чоловікові набрати м'язову масу, а також спалити певну частку жирових запасів, важливо знати, як харчуватися спортсмену, адже спорт і харчування в даному випадку повинні бути максимально взаємопов'язані.

Загальні рекомендації спортивної дієти для чоловіків

Для досягнення потрібних результатів, рекомендується дотримуватися деяких рекомендацій. Щоб розігнати метаболізм і налаштувати організм на роботу, перед сніданком необхідно виконати кілька простих вправ. Тим, хто не знає, як правильно харчуватися при занятті спортом, варто розуміти, що очищення організму від шкідливих накопичень і налагодження процесу синтезу білка і спалювання жирової тканини, буде відбуватися тільки при рясному питному режимі.

Також, на сайті evroplus.com.ua ви можете замовити спеціальне спортивне харчування, яке допоможе вам швидше прийти у форму та розвинути м'язи.

Кислотно-лужний баланс відновиться при включенні в раціон молока і лужної води. Крім того, 1 раз на тиждень необхідно харчуватися будь-якими калорійними стравами, збагачуючи організм жирними кислотами, які у великій кількості містяться в жирних сортах риби, рослинних оліях, насінні, горіхах, оливках, авокадо і інших корисних продуктах. Спортсмени, вже знають, як правильно харчуватися, радять не забувати про протеїнах - важливих для організму елементах. Щоденна норма протеїнів - не менше 2-х грамів на 1 кілограм маси тіла.

Спортивне харчування, також як і правильне харчування має на увазі відмову від простих цукрів на користь складних вуглеводів з низьким глікемічним індексом, якими багаті бобові, вівсянка, гречка, ягоди, овочі і фрукти. Завдяки вживання даного типу вуглеводів забезпечується заряд енергії на тривалий час, що обумовлено поступовим розщепленням і засвоєнням організмом. Харчуватися водневмісткої їжею рекомендується вранці, а також до і після тренувань.

Зразкове меню спортивної дієти для чоловіків

Щоб скласти меню, потрібно розуміти, як харчуються багато спортсменів. Нижче наведено один з варіантів.
Сніданок: відварене яйце, 100 грамів сиру зі сметаною, а також порція манної каші, булочка і 1 стакан молока.

  1. Обід: густий овочевий суп, шматок чорного хліба і шматочок відварного м'яса, а також печена картопля і салат зі свіжих овочів.
  2. Полудень: 2 будь-яких фрукта, булочка з джемом і чашка чаю.
  3. Вечеря: порція будь-якої каші з маслом і 1 стакан молока.
  4. Перед сном: 1 стакан кефіру або кислого молока.

Результат від спортивної дієти залежить не тільки від їжі, що вживається, але і інтенсивності і виду фізичних навантажень, віку чоловіки, маси тіла, фізичного стану і так далі. Навіть знаючи, як харчуватися при заняттях спортом, краще, якщо складати меню буде професіонал.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь