Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інвестиції в нерухомість

Сьогодні у приватної особи існує достатньо способів отримати прибуток і багатьох цікавить питання про інвестиції. Зупинимося на одному з них - інвестиції в нерухомість, а точніше, в житлову нерухомість.

Інвестиції в нерухомість

Подібне вкладення грошей приносить хороший дохід. Попит на житло не зменшується, а для його вартості з роками характерна лише тенденція зростання. Як бачимо, на сьогоднішній день інвестиції в нерухомість - це надійне капіталовкладення, яке приносить гарний прибуток.

Методи інвестування в житлову нерухомість:

Існує кілька способів вкладення грошей. Перш ніж зробити якісь кроки, слід мати про них хоч якесь уявлення.

Отже, почнемо з того, що можна безпосередньо укласти договір з будівельною компанією. Тобто стати інвестором в приватному порядку. Вкладаючи гроші таким способом, людина стає власником однієї або декількох квартир в новому будинку. Можуть виникнути певні ризики, тому що найчастіше договори пайової участі на ділі не перевіряються державними органами. Не виключено залишитися без грошей і житлової площі.

Більш надійний той варіант, коли попередньо укладається договір на придбання ще не побудованої квартири. У документах чітко вказуються розміри жилої площі, при цьому відбувається обов'язкова перевірка їх в державних інстанціях.

Є ще один спосіб інвестиції в нерухомість, коли купується цінний папір у будівельній компанії, тобто вексель. Володіння їм дає право претендувати на квартиру, оскільки він прирівнюється до її вартості. Хоча і при такому способі можна залишитися без житла. Припустимо, що нерухомість до кінця здачі об'єкта підскочила в ціні. Віддавати її за вартістю векселя для компанії не вигідно. Вони можуть повернути гроші інвестору, залишивши за собою право розпоряджатися нерухомістю.

Як відомо, для кожного будівництва створюється інвестиційний фонд. У нього на правах пайовиків можуть вступати як приватні особи, так і цілі компанії. Мета такого вкладення - отримання прибутку від вартості закінченого будівництва, а не придбання квартири.

На закінчення хочеться загострити увагу на тому, що, зважившись вкладати гроші в нерухомість, вибирайте надійну будівельну компанію з гарною репутацією.

Головне не забувати, про ризик залишитися і без грошей, і без нерухомості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь