Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо кухонну мийку

Навіть якщо ви не особливо любите готувати і не плануєте установку масштабного кухонного гарнітура, без миття не обійдеться жодна, навіть сама компактна, кухня. Зараз на ринку представлений найширший вибір моделей, що відрізняються за ціною, декору, матеріалу і конфігурації. Важливо не заплутатися в цьому розмаїтті і знайти оптимальний для себе варіант.

На сьогоднішній день найбільш популярними залишаються кухонные мойки Франке з нержавіючої сталі. Вони відрізняються високою стійкістю до ударів, стійкістю до хімічного і температурного впливу, досить прості в догляді і порівняно доступні за ціною. Вибираючи сталеву мийку, слід, перш за все, переконатися, що вона має достатню глибину, а товщина металу становить не менше 0,8 мм. В іншому випадку, мийка може деформуватися через різкий перепад температур.

Хороші мийки виготовляються з високоякісної сталі, до складу якої входить 18% хрому і 10% нікелю. Однак в побутових умовах перевірити якість металу досить складно, тому деякі пропонують такий варіант тестування: піднести до сталевої мийці звичайний магніт. До дійсно якісної сталі магніт прилипати не буде. Щоб знизити шум від струменя води, що б'є по металевої підстави мийки, використовуються гумові протишумні прокладки, що поглинають більшу частину звуків.

Поверхня сталевих мийок різниться за способом обробки і може бути матовою, полірованою або з покриттям «антиграфік». Останнє найбільш практично, так як завдяки мікродекору менш чутливо до подряпин, і на відміну від полірованих мийок, на ньому не видно сліди від стікаючих крапель води. Досить часто зустрічаються мийки, що поєднують кілька видів покриття.

Сталеві мийки найчастіше підбирають для сучасних кухонь в стилі хай-тек, однак, покриття кольору міді або бронзи органічно доповнять і класичний інтер'єр. Там же, де блиск металу не потрібно, можна зупинити вибір на мийці зі штучного каменю. Швидше за все, коштуватиме така мийка буде дорожче сталевий, проте вона відрізняється цілим рядом корисних властивостей.

Штучний камінь - це сучасний композитний матеріал, що надає широкий вибір декоративних рішень і відрізняється хорошими технічними характеристиками. Штучний камінь на 80% складається з гранітної крихти і на 20% з мінеральних барвників та акрилових смол. Поверхня штучного каменю не вбирає жир і плями, проста в догляді, легко витримує температуру до 2300С, хімічний вплив і не боїться механічних пошкоджень. Штучний камінь не змінить свого кольору навіть під прямими сонячними променями і безпечний для здоров'я.

У зв'язку з тим, що на ринку зараз досить багато виробів сумнівної якості, мийку зі штучного каменю слід вибирати уважно. Можливі дефекти легко помітити на тильній стороні виробу, яку зазвичай не шліфують. Пухкий і неоднорідний за структурою камінь може кришитися, вбирати фарбувальні або жирні плями.
Ринок сучасних матеріалів знаходиться в постійному русі, і зараз можна придбати мийку зі штучного каменю нового покоління, - так званого, нанограніта. Він має більшу ударів і на значно легше в очищенні.

Крім сталевих і композитних, зустрічаються і керамічні мийки з порцеляни або фаянсу. Вони довго зберігають свій первісний вигляд, відрізняються плавністю форм і приємні на дотик. Порцелянові мийки стійко витримують високі температури, побутову хімію і стійкі до подряпин. Однак вони досить крихкі, а велику вагу і жорсткість конструкції можуть ускладнити їх установку.

Розрізняються мийки і за способом монтажу. Найчастіше зустрічаються врізні мийки, які підходять для будь-якого кухонного гарнітура. Вони не тільки відрізняються різноманітним дизайном і гарантують щільне прилягання до поверхні, але і легко стикуються практично з будь-якої стільницею: ДСП, ламінат, штучний або натуральний камінь.

Мийки «під стільницю» встановлюються, як правило, в елітних кухнях, оскільки вимагають не тільки високої якості самої мийки, але і відкривають структуру стільниці в поперечному розрізі. Як правило, їх монтують професіонали в солідні стільниці з масиву дерева, натурального або штучного каменю.

У бюджетних кухонних наборах, що складаються з окремих тумб, навпаки, часто використовують накладної тип монтажу мийки. Стандартна за розмірами кухонна мийка просто накладається на тумбу, замінюючи собою стільницю.

Матеріалом і способом установки, різноманітність кухонних мийок не вичерпується. Форма і розмір мийної чаші - теж важливий критерій вибору. Одночашевая мийка може бути прямокутної або круглої і цілком підійде для невеликої сім'ї. Мийки, що складаються з декількох чаш, - варіант для великого і гостинного будинку. Чаші, в такому випадку, мають у своєму розпорядженні або в одну лінію, або під кутом 45 градусів один до одного.

Якщо хочеться містку мийку, а місця для двох чаш не вистачає, можна знайти полуторну модель, де велика чаша буде служити для миття посуду, а маленька - для овочів і фруктів.

В залежності від побажань і конфігурації кухні, можна вибрати також кутову мийку або мийку з крилом, на яке ставиться чистий посуд або гарячі каструлі.

Вибираючи кухонну мийку, не варто забувати і про корисні аксесуарах, які можуть істотно полегшити домашню роботу. Мийка може бути додатково обладнана переливом (невеликим отвором, яке в разі засмічення, запобіжить перелив води через край); обробною дошкою з масиву дерева або загартованого скла; кошиками і підставками для сушіння посуду; дозаторами миючих засобів або подрібнювачем харчових відходів.

Вибір кухонного миття, на перший погляд, може здатися досить клопіткою завданням, однак, зручна і функціональна мийка допоможе в майбутньому швидше справлятися з повсякденними клопотами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь