Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Лілійники в саду

Лілійники можуть відмінно поєднуватися з будь-якими рослинами в саду і можуть прикрашати сад своїми елегантними квітками все літо.

Не слухайте квітникарів, які говорять про лілейники, як про неморозостійкі, примхливої ​​культури, що вимагає особливого клопоту. Лілійник є прекрасним багаторічників, які мають дивно привабливі квітки.

Хочеться відразу відзначити, що немає рівних лілійників трав'янистих багаторічників за часом цвітіння, адже лілейники можуть цвісти без перерви два-два з половиною місяці.

У віці трьох-п'яти років лілійник дає 20-30 квітконосів, з 10-20 квітками на кожному. На квітконосі кожен день розпускається один прекрасний квітка, що живе один день. Тому лілійник називають в народі «красоднев».

Асортимент лілійників великий, але хочеться зупинитися на австралійських лілейники, які можуть рости на будь-якому грунті, невибагливі і морозостійкі.

Правильна посадка лілійників убезпечить їх від хвороб. Пошкоджуватися лілійники можуть лише в холодне і дощове літо слимаками.

А от купить дешево лилейники можна на сайті yaskravaklumba за доступними цінами!

У австралійських сортів потужні міцні квітконоси, які легко утримують великі квіти у великій кількості.

Від голландських сортів австралійські лілійники відрізняються рядом переваг. Це і легке розмноження, швидкий розвиток і цвітіння. Австралійські лілійники можуть досягати висоти 1,8 метрів, голландські ж сорту бувають не вище 80 сантиметрів.

За лілійниками легко і просто доглядати, посаджені на родючому ґрунті, вони будуть відмінно рости і цвісти. Саджаючи деленку лілійника потрібно додати 2-3 річний компост і протягом 5-6 років кущ лілійника буде отримувати повноцінне харчування без пересадок. Лілійники легко переносять поділ куща і пересадку, яку краще проводити в кінці літа.

Не потрібно особливих зусиль бреши вирощуванні лілійників в саду. Головне правильно посадити кореневище в грунт: при занадто глибокої або дрібної посадці рослина може загинути, тому дотримуйтеся правила посадки кореневища лілійника.

Правильна посадка лілійника вимагає розташування кордону між кореневищем і стеблом на рівні грунту. Кореневище деленки потрібно розташувати вертикально.

Коріння і столони лілійника повинні бути при посадці розправлені в сторони, це дасть можливість нормально їм отримувати харчування, що зіграє на швидкому укоріненні, зростанні і здоровому і красивому цвітінні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь