Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти роботу після закінчення ВНЗ?

Уявіть собі картину: комфортний офіс в центрі міста, затишний кабінет, хороша зарплата, ввічливі колеги, кар'єрний ріст і велике задоволення від того, що робиш. В голові багатьох виникає саме такий образ, коли їх запитують про те, яку роботу вони хотіли б мати. Але в реальності ми маємо кілька підробітків, офіс в промзоні, розподіл в селі або постійні візити в кадрові агентства. Особливо гостро проблема працевлаштування відчувається після закінчення університету. Молоді фахівці стоять буквально на роздоріжжі з питаннями, куди піти працювати, як уникнути розподілу, і де взагалі ці шляхи вирішення проблеми працевлаштування молоді.

Шляхи вирішення все-таки є, хоча й неоднозначні. Візьмемо за основу ситуацію «Я шукаю роботу після закінчення ВНЗ». Якщо ви вчилися на бюджеті, то у вашому випадку всі проблеми візьме на себе держава, надавши вам розподіл студентів. Фраза аж ніяк не звучить з прихованим сарказмом. Дуже багато випускників раді можливості поїхати працювати за розподілом, тому що не завжди вдається знайти щось самим. Але якщо вам розподіл студентів не грозить з тих чи інших причин, то варто почати заздалегідь шукати роботу самостійно, для прикладу, тут.

Іноді працевлаштуванням випускників займається сам університет, публікуючи вакансії від партнерів ВНЗ на своєму сайті. Шанси, звичайно, не великі, але це краще, ніж платити гроші за те, щоб кадрові агентства підбирали вам вакансії. Звернення до кадрових агентств може стати останнім кроком.

Для початку варто спробувати всі можливі безкоштовні варіанти самим. Варто звернути увагу на численні сайти роботи. Серед найбільш популярних можна виділити work.ua, rabota.ua і інші сайти з працевлаштування. Переглядати вакансії потрібно кожен день, адже завжди є шанс, що з'явиться те, що ви шукайте.

Варто навідатися і в центр працевлаштування молоді. Такий, напевно, є в вашому місті. Можна вирішити проблему працевлаштування та по-іншому. Напишіть на аркуші паперу вашу спеціальність, розпишіть всі свої здібності, навички та вміння, а потім за допомогою інтернету і довідників випишіть всі компанії, які працюють в цій сфері. Почніть просто обдзвонювати всі підприємства, де можуть бути потрібні такі фахівці, як ви. По суті, такий метод - це активні продажі себе як фахівця. Ваша наполегливість, впевненість, гарне резюме, навіть за відсутності трудової книжки, допоможуть вирішити проблему працевлаштування.

І, наостанок, добру пораду, вичитаний з розумною книги: «Головне - це знати, чого хотіти, і весь Всесвіт тобі допоможе». Забудьте на час про всі ці проблеми працевлаштування і почніть діяти!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь