Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що звернути увагу при покупці квартири?

Перед тими, хто твердо зважився на поліпшення житлових умов вперше, зазвичай постає питання - на що потрібно звернути увагу при покупці квартири, щоб не пошкодувати про придбання, або ще гірше - втратити гроші. Дати відповідь на це питання можуть юристи і фахівці з продажу житла.

Що потрібно знати при купівлі квартири?

Перший крок при виборі квартири - огляд запропонованих варіантів. Фахівці з продажу житла радять звернути увагу на наявність на стелі і стінах слідів протікання або цвілі, стан водопровідних і каналізаційних труб, підлог. Усувати ці недоліки, міняти підлоги і труби досить дорого, а після покупки квартири зайві кошти у покупця навряд чи будуть. Та й швидке псування свіжого ремонту цілком імовірне.

Якщо покупець планує відразу робити ремонт, на колір шпалер і плитки можна уваги не звертати. Але наявність якісних вікон і дверей вітається. Кутова квартира може бути і мінусом (вона, як правило, холодніша), і плюсом (менше сусідів - менше шуму). Якщо є необхідність, потрібно дізнатися про наявність сміттєпроводу, ліфта, підвалу, автомобільної стоянки.

Технічний паспорт квартири, який повинен пред'явити власник, розповість покупцям, з чого побудований будинок і зроблені перекриття. Рік побудови теж важливий - чим новіше будинок, тим менше вкладень зазвичай вимагає житло, тож найкращим варіантом буде вибрати ЖК Зірковий, детальніше про який можна дізнатися на сайті zirkoviy.com.ua.

Важливу інформацію можуть розповісти сусіди по під'їзду, спілкуватися з якими потрібно максимально акуратно і тактовно. Мешканці будинку розкажуть такі тонкощі, про яких не впізнаєш з документів - адекватності сусідів за стіною і зверху, проблеми з каналізацією, електрикою, опаленням і гарячою водою.
Особисте враження від квартири - теж важливий аспект. Якщо майбутнім мешканцям незатишно в будинку, від негативу не потрібно відмахуватися - навіть після ремонту неприємні відчуття можуть зберегтися і отруювати радість від придбання квартири.

Як перевірити квартиру при покупці?

Одне з основних правил покупки квартири - обов'язкова перевірка всіх документів. Це серйозна справа, яку можна довірити фахівцям агентства нерухомості або юристу, але якщо коштів на зайві витрати немає, перевірте самі:

  1. до свідоцтва про право власності на житло має бути вписана людина, яка її продає;
  2. паспортні дані продавця;
  3. дозвіл органу опіки на продаж житла (якщо в квартирі прописані і живуть діти);
  4. документи, за якими людина отримала право власності - договори, свідоцтва і т.д .;
  5. довідку з домокеруючої компанії (паспортного столу) про прописаних в даній квартирі людей і її господаря;
  6. довідки з організацій, що постачають газ, опалення, воду і т.д. про відсутність боргів.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь