Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Катаракта - небезпека втрати зору

Досить часто з віком у людей зір погіршується. Однією з причин слабовидения і подальшої сліпоти є катаракта. Це захворювання, при якому кришталик втрачає прозорість. Якщо своєчасно не проводити лікування катаракти, то вона з часом «дозріває» і може спричинити за собою повну сліпоту. Тому чим раніше буде діагностована ця хвороба, тим більше шансів повністю відновити зір.

Для цього необхідно після 35-40 років регулярно проводити діагностику. Основні симптоми і причини Це захворювання характеризується ушкодженнями в кришталику, що заважає світлу проникати в око і досягати сітківки. Вивченням і лікуванням катаракти та інших очних хвороб займається офтальмологія. Її завдання полягає в тому, щоб допомагати людям, які мають вади зору, вікову або вроджену короткозорість або далекозорість та інші недуги, а також проводити профілактичну роботу серед населення. Першими ознаками катаракти є затуманений зір, розпливчасті зображення навколишніх предметів.

При перших ознаках катаракти варто завітати на сайт http://kctg.com.ua/ Київського центру терапії та мікрохірургії ока, де професійно лікують очні захворювання.

Знижується гострота погляду, що не піддається корекції, якщо дивитися вдалину і близько, складності при читанні. Люди, які страждають на цю хворобу, гостро відчувають спалаху, відблиски, особливо в темний час доби, а також чутливі до світла. У них виникає двоїння, а навколо джерел світла - ореоли. Погіршується здатність розрізняти кольори. Причинами появи і розвитку катаракти є природні вікові зміни, спадковість, травми очей, куріння, зловживання алкоголем, цукровий діабет, шкідливі механічні, хімічні, променеві впливи на очі, несприятлива екологічна обстановка, тривале застосування деяких лікарських препаратів.

Методи лікування катаракти При появі перших симптомів слід негайно провести діагностику зору, в іншому випадку це може призвести до важкими і непоправними наслідками. Існують 2 методи лікування: хірургічний і консервативний. Більшість офтальмологів є прихильниками саме хірургічного способу, так як він вважається більш ефективним, завдяки новітнім досягненням науки.

Консервативний метод зазвичай застосовується на ранній стадії захворювання, коли за допомогою ліків можна зупинити помутніння кришталика. Під час хірургічної операції проводиться заміна кришталика, що дозволяє повністю відновити зір. Зараз це відбувається за допомогою лазера, що виключає зіткнення з хірургічними інструментами і знижує ризик ускладнень.

Вже через кілька годин людина може бачити набагато краще. Вчасно звернувшись до лікаря, пацієнт збереже зір на довгі роки. Якщо вам сподобався даний матеріал, будь ласка, натисніть на кнопку від лайка (знаходяться нижче) - щоб про нього дізналися інші люди.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь