Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чи вплине зниження акцизів на ціни китайських автомобілів?

На початку місяця депутати прийняли закон, який передбачає суттєве зниження акцизів на ввезення вживаних автомобілів. Частина людей називають закон дуже хорошим для населення, інша частин - популістським. Спробуємо розібратися.

В законі передбачено, що кожен громадянин матиме право раз в рік завозити собі бувше у вжитку авто з інших країн (крім Росії) для власного користування за зниженими акцизами.

При цьому закон діє лише на автомобілі стандарту Євро-5, а це автоматично означає, що зі зниженими акцизами ви зможете придбати авто не старіше 2010 року випуску.

Так виходить, що автомобіль вартістю нижче 5 тисяч доларів так чи інакше буде коштувати близько 7 тисяч доларів, включаючи витрати на проїзд і розмитнення. Тобто для бідніших громадян покращення не відбулося - вони як їздили на дешевих авто (ваз, заз), так і їздимуть.

Вживані китайські авто коштують на нашому ринку від 3 до 6-7 тисяч доларів. При цьому запчастини на них дуже дешеві, про що можна пересвідчитись на сайті www.Asia-centr.com.ua.

Якщо взяти нижній (найдешевший) сегмент вживаних китайських авто (geely ck/mk, chery amulet/qq), то зміни в законодавстві практично не вплинуть на ціну - цілком можливо, що продавці будуть охочіше торгуватися на зайвих 100-200 доларів.

А от якщо розглядати дорожчі автомобілі (geely emgrand 7/gs5/gs6, chery tigo/easter), то можна розраховувати, що продати їх буде ще складніше, адже тепер в тому ціновому діапазоні будуть продаватися некитайські альтернативи.

А враховуючи те, що середньостатистичний громадянин досі скептично ставиться до якості китайської продукції, то він надасть перевагу автомобілю з будь-якої іншої країни, навіть якщо він трохи дорожчий і з біднішою комплектацією. При цьому громадянин не подумає про те, скільки коштують запчастини до такого авто і чи зможе він собі дозволити його обслуговування.

Так чи інакше, поступово ринок вживаних авто повинен дійти до справді ринкових цін, адже спроби продати автомобілі ВАЗ 80-90 років випуску вище, ніж за 1500 доларів виглядають смішно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Чи вплине зниження акцизів на ціни китайських автомобілів?

  1. Andrii Shalamov

    Брал супруге Cherry, резвая маленькая машинка, осталась в восторге.
    Правда, недавно пришлось менять сальники, брал на AutoGorodok. Все пришло быстро и хорошо упаковано, а главное оригинальное

Залишити відповідь