Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати бензопилу для дачі і для будівництва?

Прогрес не стоїть на місці і з кожним роком інструмент стає дедалі досконалішим, практичніше і зручніше. Не оминув він стороною і процес заготівлі дров, обрізання дерев, ремонтно-будівельні роботи, для яких раніше застосовувалися ручні пилки і ножівки, сьогодні їм на заміну прийшли бензопили.

Бензопила - це сучасний інструмент, ефективний при роботі на будівництві, для догляду за садом і городом, при зведенні веранд і альтанок, а також при підготовці дров.

Так як призначення бензопили може бути різний від цього вони і підрозділяються на побутові, напівпрофесійні і професійні. Всі різновиди бензопил представлені тут /trudovik.com.ua/shop/sadovaja-tehnika/benzopily.

Побутові бензопили допоможуть виконати дрібні роботи по дому, такі як обрізка гілок, заготівля дров, розпил колод, дрібні будівельні роботи. Вони обладнані низкопрофильними ланцюгами з невеликою продуктивністю, потужність яких не перевищує 2 кВт. Вони прості і зручні у користуванні, не дають високого навантаження на руки оперує.

Напівпрофесійні бензопили можуть працювати безперервно протягом 2-4 годин. Моделі напівпрофесійних пив використовують для рубання лісу або для будівельних потреб. Їх потужність коливається від 2 до 3 кВт. Напівпрофесійні пили ідеальні для початківців будівельників-самоучок, які власноруч зводять своє житло. Вони зручні і відносно легкі по вазі (5-6 кг). А після закінчення будівництва будинку, можна використовувати пилку в побутовому призначення. Недоліком напівпрофесійних пив є обмеження роботи за часом. При тривалих навантаженнях агрегат прослужить зовсім недовго.

Професійні моделі бензопил мають потужність до 6 кВт і здатні витримувати досить високі багатогодинні навантаження (7-8 годин). Такий агрегат має чудову зносостійкість і ціна відповідна, тому часто професійні бензопили можуть дозволити собі деревопереробних компанії, виробництво яких без цього інструменту просто зупиниться.

Якщо узагальнити і говорити в цілому, то можна виділити плюси і мінуси бензопил.

плюси:

+ Автономність: працює без стаціонарного джерела електроенергії;
+ Універсальність: бензопили працюють при будь-яких погодних умовах.

мінуси:

- В процесі роботи проводяться вихлопні гази, шкідливі для здоров'я людини;
- Об'ємні габарити і важка вага;
- Робочий процес супроводжується шумом і вібрацією.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь