Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поршневі компресори

До пневматичних машин відносяться поршневі компресори. Поршневі компресори дуже популярні в побуті та виробництві. Понад сто років використовується їхня технологія. З'явилися гвинтові і відцентрові машини для стиснення повітря, але поршневі компресори не поступаються лідерства. Їх застосування набагато ширше, ніж описано в статті.

Де застосовується поршневий компресор

Поршневі компресори за допомогою руху поршня під високим тиском стискають і подають гази і повітря. Поршневі компресори можуть стискати і передавати і рідина. Наприклад, холодоагент в холодильних установках. Такі компресори знайшли своє застосування в області будівельної техніки і промисловості. При цьому їх можна придбати на сторінці інтернет-магазину Стройтех!

Поршневі компресори і їх відмінності

Поршневі компресори мають різні схеми і компонування. Найпростіша конструкція у двоциліндрових двотактних поршневих компресорів. У цих компресорів циліндри розміщуються вертикально. Поршневі компресори з великою потужністю мають чотири або навіть шість циліндрів. Виконуються вони певним чином. Бувають компресори з циліндрами, розташованими горизонтально. Вони називаються опозитарними. Опозитарні компресори вважаються найбільш економічними.

Поршневі компресори, в порівнянні з іншими компресорними машинами, вважаються більш зручними в експлуатації. Вони простіше ремонтуються. Вартість поршневих компресорів набагато нижче вартості інших машин для стиснення повітря. Поршневі компресори при хорошому обслуговуванні мають дуже великий термін експлуатації. Коли необхідна невисока потреба в стислому повітрі при високому тиску до тридцяти атмосфер, ефективніше використовувати поршневий компресор. Коли необхідна велика продуктивність при досить низькому тиску, гвинтові компресори підійдуть краще.

Поради щодо вибору поршневих компресорів

Поршневі компресори певних моделей дуже економічно використовувати в побуті і на невеликих виробництвах. Вони можуть використовувати напругу 220В для побутових потреб, а при перемиканні 380В для виробничих цілей. Це, наприклад, малопродуктивні поршневі компресори з компресорної головкою серії К -24.

Найпотужніші поршневі компресори працюють на напрузі 380В і використовуються тільки на виробництві. Вони можуть давати тиск в 10 бар. Це максимальний тиск. Потужні поршневі компресори можуть подати 600 літрів повітря на хвилину. Такі компресори будуються на базі вузлів типу С-415 та С-416. Вони можуть бути пересувними і стаціонарними.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь