Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Фотограф на весілля: як його вибрати?

Після того як наречений, наречена, а також їхні родичі вирішили основні питання, пов'язані з весільним торжеством, вибрали місце його проведення, наряди для нареченого і нареченої, встає ще один, не менш важливе питання. Йдеться про вибір фахівця, який відобразить найважливіша подія в житті нареченого і нареченої - фотографа. Рішення такого завдання вимагатиме набагато більше зусиль, ніж може здатися на перший погляд. Оцінити професійні навички фотографа нескладно, але варто розуміти, що у всіх фахівців є свій, індивідуальний стиль роботи, який не завжди влаштовує клієнта.

Співпраця з будь-якою людиною, незалежно від того, які послуги він надає, передбачає взаємодію з ним. Це означає, що фотограф повинен бути не тільки професіоналом з вишуканим стилем роботи, але і досить комунікабельною людиною, який не зіпсує свято своїм похмурим виглядом. Важливим моментом є і вартість послуг, які пропонує фотограф. Безумовно, робота професіонала не може і не повинна коштувати дешево, але витрачені кошти, в кінцевому підсумку, повинні бути виправдані.

При цьому, при пошуку можна використовувати сайт tvoesvyato.com - дошку оголошень, на якій можна знайти будь-які послуги для організації свят.

Корисні поради.

1. З огляду на значимість події, яка обслуговуватиме шуканого фахівця, до його вибору потрібно підходити ретельно. Спочатку потрібно подивитися кілька (чим більше - тим краще) портфоліо і вибрати 5 - 10 фотографів, чиї роботи сподобалися більше інших. Вибирати фотографів в свій «білий» список можна грунтуючись на рекомендаціях знайомих, які вже користувалися послугами спеціаліста і залишилися задоволені результатами співпраці. При цьому грунтуватися виключно на рекомендаціях не варто. Набагато розумніше подивитися результати роботи і оцінити їх особисто. Якщо у знайомих немає недавнього досвіду співпраці з фотографами, не варто впадати у відчай. Шукати потрібного фахівця можна через соціальні мережі. У відповідних спільнотах можна знайти не тільки портфоліо фотографа, а й відгуки клієнтів про його роботі. Розглянувши кілька варіантів, можна сформувати обмежений список людей, чиї роботи сподобалися.

2. Підбираючи фотографа для весілля, важливо звернути пильну увагу не тільки на стильові особливості його робіт, але і на їх технічні параметри. Необов'язково бути досвідченим користувачем фотошоп, щоб зрозуміти, що фотографія недостатньо чітка або недостатньо яскрава.

Що потрібно враховувати, вирушаючи на особисту зустріч з обраним кандидатом?

Якщо фотограф і його портфоліо відповідають вищезазначеним вимогам, то з ним можна поспілкуватися особисто. Саме особисте спілкування допоможе розібратися в тому, чи підходить цей фахівець і чи впишеться він в компанію. Вирушаючи до вибраного фотографу, незайвим буде взяти з собою кілька фотографій, на яких, на думку замовника, він вийшов найкраще. Так фотограф зможе максимально точно зрозуміти, яких саме результатів клієнт очікує від його роботи.

Під час особистої бесіди з фотографом важливо запитати його про те, які пози для фотографування він може запропонувати клієнту і в яких місцях він готовий знімати жениха і наречену. Досвідчений фахівець обов'язково запропонує безліч оригінальних, незвичайних рішень. Вкрай важливо, щоб фотограф міг запропонувати значне портфоліо. Важливо розуміти, що 5-6 вдалих фото з одного торжества ніяк недоводять рівень професіоналізму фотографа, оскільки така кількість фото може зробити будь-який з гостей. А ось повноцінна фотосесія мінімум з 5 весіль вже являє собою привід для довіри.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Фотограф на весілля: як його вибрати?

  1. Настя Кінка

    Весілля - одне з найбільш тендітних і важливих подій в житті. Після весілля молодим обов'язково захочеться згадати, який у них був декор, розглянути деталі весільного плаття і подивитися які емоції вони відчували, вперше зустрівшись.
    https://my-marriage.com.ua/fotograf/

Залишити відповідь