Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні параметри вибору болгарок

Кутова шліфувальна машина - один з найбільш поширених будівельних інструментів, який часто використовується і для різання таких твердих матеріалів як метал, камінь і бетон. Застосовують її і для заточування інструментів. У світі іменоване як «болгарка», пристосування швидко стало незамінним майже в кожному будинку. Випускається воно з однієї або двома ручками, а може оснащуватися ще і додатковою, що переставляється. У деяких моделях рукоятки поглинають вібрацію, що робить роботу дуже комфортною.

Основні параметри, якими характеризуються шліфувальні машини из этого списка, - це розмір робочого диска, а також швидкість обертання шпинделя і потужність, яку легко визначити на око. Чим більше діаметр кола, тим інструмент сильніший і тим глибші розрізи робить болгарка. Правда, в такому випадку зменшується лінійна швидкість робочої кромки. Сучасні моделі мають м'який спуск, що обмежує струм до 16А. Енергоспоживання болгарок дозволяє підключатися до побутової електромережі.

Чим вище швидкість обертання шпинделя на холостому ходу, тим швидше обробляються матеріали. Оптимальним вважається параметр в 80 м/с безпосередньо при розрізанні. Без навантаження вона може доходити і до декількох тисяч в хвилину. Обороти можна регулювати, що дуже важливо для делікатного матеріалу - так можна уникнути непотрібних подряпин. Для важкодоступних місць можна вибрати модель з плоским корпусом. При роботі з шліфувальними машинами зазвичай утворюється дуже багато пилу, яка може вивести з ладу двигун і редуктор. Тому виробники постійно вдосконалюють системи захисту болгарок.

Кола інструменту бувають відрізними і шліфувальними, які товщі перших в два або три рази. Це допомагає дискам витримати бокове навантаження. Для видалення іржі на болгарку можна встановити металеві щітки. А для різання бетону, кахлю або цегли - алмазні кола. Для металевих матеріалів можна підібрати спеціальні армовані диски.

Тож уважно вибирайте болгарку перед тим, як її придбати, адже це досить потрібний інструмент, який повинен прослужити багато років.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь