Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати твердопаливний котел тривалого горіння?

Котли

У регіонах з суворим кліматом і морозними зимами виникає необхідність облаштування житлових будинків, споруд сільськогосподарського, промислового призначення, соціальних об'єктів системами теплопостачання, ключовим елементом яких є котел опалення. Найважливіший критерій вибору опалювального обладнання - вартість енергоносіїв на ринку регіону і, як наслідок, загальні витрати на опалення.

У нашому краї гідної і менш витратної альтернативи твердому паливу немає (зріджений газ, електроенергія, мазут набагато дорожчі, а геліосистеми можуть використовуватися виключно як допоміжні). Тому виникає закономірне питання: «Який твердопаливний котел вибрати для системи опалення». Постараємося відповісти об'єктивно і максимально повно.

Найбільш, мабуть, важливий параметр, на який слід звертати увагу при придбанні твердопаливного котла, це вид палива, на якому він працює. Основні варіанти:

  1. дрова і різні відходи деревообробної промисловості (кора, тріска, тирса, деревні брикети);
  2. вугілля (буре, різновиди кам'яного, зокрема, кокс і антрацит, враховуйте також, що цей вид палива різниться по фракціям, це дуже важливо);
  3. відходи сільського господарства (наприклад, зерно, овес, солома, лузга соняшника та інше);
  4. торф;
  5. гранули (пелети, які виготовляються шляхом пресування з відходів деревообробки і сільського господарства, на даному виді палива функціонує пелетний котел).

Перед покупкою опалювального обладнання подивіться скільки у Вашому регіоні коштує кожен з вище зазначених видів твердого палива і що дешевше. А щоб не обмежувати себе у виборі, слід враховувати, що існують універсальні, комбіновані твердопаливні котли тривалого горіння, що працюють на декількох видах палива.

Другий важливий параметр - принцип роботи опалювального приладу. Від цього залежить час автономної роботи котла.

Варіантів всього три:

  1. ручне завантаження паливної камери і регулювання процесу горіння (за допомогою ланцюжка);
  2. ручне завантаження паливної камери і автоматичне регулювання процесу горіння;
  3. Щоб автоматично завантажувати і регулювати процес горіння.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь