Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Хвороби хребта та їх лікування

Досить часто як чоловіки, так і жінки страждають від захворювань, пов'язаних з диском хребта. До основного методу лікування відноситься видалення грижі шляхом проведення операції. Такий спосіб застосовується в разі, якщо медикаментозна терапія не була достатньо ефективною.

До найбільш поширених і застарілих операції відноситься дискектомія. Процедура проводиться під загальним наркозом, відбувається видалення всієї патологічної частини.

Треба сказати, що такий метод має велику кількість недоліків. Дискектомія передбачає потрапляння в область спинномозкового каналу інфекції, яка проникає в цю область через розріз. Для запобігання таких наслідків необхідно провести тривалу обробку за допомогою антимікробної терапії із застосуванням різних антибіотиків. Для здійснення цієї операції пацієнт повинен перебувати в стаціонарі приблизно 10 днів.

А на сторінці http://www.omega-kiev.ua/ru/surgery/khirurgiya/udalenie-griji.html ви можете дізнатися про видалення пахової та пупкової грижк.

До другого недоліку операції можна віднести тривалий період відновлення, так як функції хребта повинні прийти в норму.

Основною перевагою цього методу з видалення грижі є те, що ризик рецидиву становить мінімальну позначку - 3%.

Другим ефективним способом є ламінектомій. Така операція повинна проводитися під загальним або місцевим наркозом. В цьому випадку відбувається видалення певної частини дуги хребця, яка сприяє порушенню нервового корінця.

Видаляти грижу таким способом досить вигідно для пацієнта, так як рана від проведеної процедури заживає на третій день, і хворий може бути виписаний додому. Поліпшення і результат відновлення функцій помічається швидко.

Але такий спосіб також має певні недоліки. Якщо пацієнта оперували неправильно і сталося порушення, існує ризик виникнення кровотечі. У деяких випадках такі ситуації призводять до смертельного результату. Існує небезпека інфікування рани.

Ще одним методом видалення грижі є ендоскопія. Такий спосіб відноситься до категорії малоінвазивних і є найбільш поширеним серед перерахованих операцій. Під час процедури робиться мінімальний розріз розміром в 5 мм. У цьому випадку застосовується сучасне обладнання, яке виключає ризики виникнення ускладнень.

Поява кровотечі спостерігається досить рідко, так як пошкодження великих судин не відбувається. Для відновлення пацієнтові може знадобитися приблизно 3 тижні, щоб всі системи і функції прийшли в нормальний стан.

Варто зазначити, що така операція відрізняється високою вартістю. Анестезія, яка використовується під час проведення операції, може викликати ускладнення. Пацієнту потрібно тривалий період підготовки.

Також можна провести видалення грижі лазером, що буде набагато швидше і ефективніше. Завдяки такій процедурі існує мінімальний ризик виникнення ускладнень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь