Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Апостилювання документів: що це таке і для чого потрібно

Там, де необхідно надати той чи інший документ за кордоном, у вимогах часто зустрічається слово «апостиль». Засвідчення шляхом апостилювання потрібно для документів, складених на мові країни, їх видають, і апостиль являє собою штамп компетентного органу, який посвідчує підпис відповідальної особи, яка стоїть на оригіналі. До таких документів належить і свідоцтво про народження, яке вимагають за кордоном у багатьох випадках:

  1. оформлення посвідки на проживання,
  2. вступ до вузу,
  3. укладення шлюбу тощо.

В Україні запевнення апостилем свідоцтва про народження до недавнього часу проводилося тільки в Міністерстві Юстиції та його регіональних відділеннях. З цього року почалося впровадження онлайн-послуги, що дозволяє належним чином оформити документ, не виїжджаючи з міста проживання, однак при уявній простоті громадянину, який побажав проставити апостиль на свідоцтві про народження, все ж доведеться зіткнуться з деякими труднощами і нюансами процесу. Якщо Вам потрібно швидко поставити апостиль в одессе на свідоцтво про народження чи інші документи - зверніться на сайт за посиланням spravkainform.com.ua і замовте проставлення апостиля.

Особливості процесу проставлення апостиля

Якщо Ваше свідоцтво про народження відповідає поточному зразку документа, що діє в Україні, то цей нюанс, на щастя, Вас не торкнеться. Якщо ж у Вас свідоцтво «старого» зразка, то знову ж таки, можливі варіанти: перший трохи простіший, коли місце народження знаходиться в межах України, другий - коли за межами країни, що набагато проблемніше. У будь-якому випадку документ доведеться міняти на свідоцтво чинного зразка, інакше апостиль, не отримати, тільки в першому випадку, це реально протягом кількох робочих днів, у другому - доведеться робити запит за місцем народження і чекати відповіді невизначений термін.

Навіть якщо Ваш документ вже «потрібного» зразка, перед подачею його на проставлення апостиля, потрібна попередня його запевнення в відділенні РАГСу, що його видав. Засвідчення являє собою невеликий штамп на зворотному боці свідоцтва.

У деяких випадках (залежить від правил країни, куди свідоцтво про народження буде надаватися) додатково до апостилю на оригіналі, потрібно завірена копія свідоцтва про народження, яка так само апостилює. Тут важливо пам'ятати, що для засвідчення перекладу підходить переклад, виконаний в атестованих бюро і оформлений за затвердженою формою. Звернення до стороннього перекладачеві може стати марною тратою часу і коштів.

Апостиль без проблем

Свідоцтво про шлюб апостиль все ж є спосіб отримати бажаний апостиль на свідоцтво про народження без зайвих нервів і в стислі терміни. Для цього достатньо звернутися в надійне агентство, що надає такі послуги. Тут Вам допоможуть підготувати пакет документів, проконсультують в складних випадках, заповнять всі необхідні форми і позбавлять від нескінченних черг в державних установах і місцях оплати мит.

Ваші потреби - наш клопіт

Проставлення апостиля на свідоцтво про народження - реальний і здійсненний процес. І тільки від Вашого вибору залежить наскільки швидко оформлений документ опиниться в Ваших руках. Довірте клопіт професіоналам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Апостилювання документів: що це таке і для чого потрібно

Залишити відповідь