Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають трапи і канали для душових

Що стосується функціональності, то з цієї точки зору всі трапи і канали однакові, і представляють вони собою підлогові дренажні системи, які служать для відведення використаної води. Роль душових трапів і каналів полягає в зборі та зливі води в каналізаційні труби.

Якщо ж згадати про особливості конструкції, то для душових каналів передбачені довгі водозбірні, а злив води біля трапу може здійснюватися в решітку кутової, круглої або квадратної форми.

До речі, якісні канализационные трапы от компании Inoxpark можна придбати за доступними цінами вже зараз!

Будова водостоку

У підлогових дренажних системах ще одна роль підлоги душової кабіни - піддон. Тому він заливається під ухилом по відношенню до каналу або трапу. Особливості облаштування таких ухилів можуть бути наступними:

• Якщо невелика решітка трапа встановлена ​​в центрі підлоги кабін, безперешкодний стік води забезпечується облаштуванням ухилу з чотирьох сторін. Ця умова має бути врахованою, як при стягуванні, так і при обробці підлоги. Проблема зі стиком площин вирішується за допомогою укладання мозаїки або порізаної по діагоналі плитки;

• Для забезпечення оптимального кута нахилу при установці кутової решітки трапа досить створити дві площини, які утворюють жолоб для зливу води;

• Організація водостоку для душового каналу вимагає виготовлення похилу підлоги з двох сторін від нього (якщо виконання центральне або кутове), або з однієї (якщо канал розташований по краю).

Комплектація

Фактично вся конструкція душового каналу включає в себе водозбірний лоток, сифон і грати. Також нерідко виробники додають в комплект гідро-/шумоізолюючі матеріали і спеціальні опори, за допомогою яких здійснюється регулювання висоти лотка. Комплект трапа складається з тієї ж деталіровки, за виключення того, що лоток замінений насадкою-тримачем для решітки.

Що враховувати при виборі зливу

Перш за все, вибираючи трапи і канали, слід звернути увагу на монтажну висоту, яка для більшості моделей не перевищує 100 мм, що є оптимальним для установки в невисокій стяжці. Однак великою популярністю користуються варіанти з можливістю регулювання висоти. Правда, купуючи таку модель, слід брати до уваги, що пропускна здатність сифона безпосередньо залежить від висоти його установки. Кожен міліметр тут відіграє велику роль.

Не менш важлива умова - правильна конфігурація сифона. Це означає, що в процесі підбору необхідно відштовхуватися від пропускної здатності сифона, оптимальне значення якої становить 0,7-1,2 л/с.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь