Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Паркетна дошка - оптимальний вибір для підлоги

У наш час люди замислюються, про те, щоб максимально оточити себе не тільки комфортом і затишком, а й максимально убезпечити свій будинок. І ні для кого не секрет що паркет виготовляється з натуральної деревини, і являє собою не тільки екологічне покриття для підлоги, але і довговічне.

Основні характеристики

Розглянемо один з видів паркету - паркетну дошку. Чому вибір зупиняється саме на ньому, напевно, тому що вона максимально відображає натуральність даної продукції. Вона складається з двох або трьох шарів. Давайте розберемо пошарове склад тришарової дошки: перший шар, він же верхній, складається з якісних і цінних порід деревини, проміжний шар найчастіше складається з деревини хвойних порід, але іноді виробники його замінюють березовим. Самий останній шар являє собою фанеру з хвойних порід. Чим товщі верхній шар, тим довговічніше паркетна дошка. Перш ніж вибирати паркетну дошку потрібно визначитися з видом покриття такої дошки. Покриття може бути лакове або розкрите маслом. У кожного покриття є свої плюси і мінуси. Лакове покриття відмінно підкреслює красу дерева і надає йому блиск, або ж навпаки можна вибрати дошку з матовим відтінком. Такий вид покриття дешевше, ніж масляний. Але на даний момент таке покриття ставає дедалі популярнішим, за рахунок свого екологічного складу.

До речі, на сайті http://www.ecowood.com.ua/ ви можете придбати якісний паркет та паркетну дошку за найвигіднішими цінами.

На сьогоднішній день паркетна дошка нічим не поступається звичайному паркету, а завдяки своєму багатошаровому складу, більш стійка до перепадів вологості, тому не схильна до так деформації як масивна дошка. Зараз найчастіше зустрічається паркетна дошка, яку вже розкрили лаком або маслом, тому дане підлогове покриття максимально захищено від будь-яких впливів.

Вартість паркетної дошки може залежати не тільки від виду покриття або ж від якості дерева, а й від виду обробки поверхні: на сьогоднішній день існує три види такої обробки: хвиляста, гладка і браширована поверхня. Остання дуже популярна, така поверхня має вигляд вже зістареної підлоги та краще підкреслює красу деревини. Така підлога найчастіше розкривають маслом.

Основи укладання

Укладання паркетної дошки - дуже значимий процес в ремонті. Для нього потрібно підготуватися. Перед цією процедурою, матеріал повинен пролежати в приміщенні дві доби. Поки він лежить, підготуємо підставу, найчастіше використовують бетонну стяжку. Тому слід підготувати поверхню, яка повинна бути сухою і чистою. Ще один важливий аспект при укладанні такого матеріалу, необхідно щоб в приміщенні температура не знижувалася нижче 18 градусів, а вологість перебувала в межах від 30 до 60 відсотків. Між дошкою і підставою слід прокласти звукоізоляційний шар, їм може служити пресована пробка або ж спінений поліетилен.

Паркетна дошка виробляється клейова і замкова. А за методом укладання найчастіше використовується плаваючий метод, але існує ще метод, коли за допомогою клею паркетна дошка лягати на фанеру, або на чисте бетонну основу. Розглянемо докладніше плаваючий метод. В даному випадку дошка склеюється або скріплюється між собою, але до підлозі не приклеюється, а ще залишається зазор між стіною і дошкою один сантиметр. Цей метод зручний тим, що при пошкодженні дошки її можна замінити при необхідності, а також при зміні вологості повітря в кімнаті ваш підлогу менш схильний до деформації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь