Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які види цегли існують і де їх можна використовувати?

По складу і способу виготовлення цеглу поділяють на керамічну і силікатну. Силікатна цегла, на відміну від керамічної, не отримується шляхом випалу глини. Суміш з піску (90%), вапна (10%) і невеликої частки добавок поміщають в актоклав, де вона пресується і доводиться до потрібного стану.

Як правило, силікатна цегла щільніша і міцніша, ніж керамічна. Але вона добре вбирає вологу, тому її не можна використовуватися для влаштування фундаментів і цоколів. До того ж вона «боїться» вогню, що виключає кладку стін для печей і камінів. Однак силікатна цегла має гарну звукоізоляцію, тому вона відмінно підходить для міжкімнатних стін. Вона також придатна для облицювання і створення декоративних вставок в зовнішні стіни з кераміки.

Область застосування керамічної цегли набагато ширше. На будівельному ринку представлено 2 основних види керамічної цегли:

  1. Рядовий вид, який можна придбати на сайті E-Kirpich.kiev.ua.
  2. Особовий.

Рядова цегла призначена для кладки внутрішніх рядів. Іноді вона використовується і для зовнішніх рядів, але з наступною штукатуркою. Оскільки пересічна цегла схована за декоративним шаром, вимоги до зовнішнього вигляду по ГОСТу до нього мінімальні. Важливо, щоб його міцність повністю відповідала ГОСТу. З рядової цегли також складають підвалини і цокольні поверхи.

Лицьову цеглу служить для кладки фасадної частини будинку. За ГОСТом на особовому цеглі не допускають відколи, тріщини, «дутики», плями. Лицьова цегла буває:

  1. Фактурним або рельєфним ( «осока», «кора дуба», «черепашка» та інші),
  2. Фасонним (кутовий, напівкруглий, скошений) - він служить для кладки складних форм (арки, склепіння, карнизи) і створення складних архітектурних конструкцій.

Особливе місце займає пічна цегла (вогнетривка). Її використовують для будови печей, камінів, димарів - тобто там, де можливі часті коливання температури. Грубна цегла може витримувати температуру до 1000 градусів.

За наявністю порожнеч цеглу поділяють на порожнисту і повнотілу. У повнотілій цеглі порожнечі відсутні, а в пустотілому їх зміст може доходити до 50%. Чим більше в цеглі наскрізних порожнеч, тим він «тепліше» - тобто краще утримує тепло будинку. Крім цього, саман важить менше, що дозволяє зменшити навантаження на фундамент.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь