Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради щодо вибору ламінату

Сьогодні в статті хочемо розповісти про те, як правильно вибрати одне із зручних і практичних підлогових покриттів - ламінат. Цей матеріал з'явився порівняно недавно, але вже встиг заслужити величезну кількість позитивних відгуків споживачів і в даний час вважається одним з найбільш затребуваних. Величезний вибір ламінату можна знайти в магазині http://www.my-floor.com.ua/, за доступними цінами.

Критерії вибору

Особливу увагу варто приділити кількома основними критеріями, завдяки ним можна правильно підібрати ламінат для дому та офісу:

  1. В якому приміщенні він буде експлуатуватися. Адже навантаження в будинку тили в офісних приміщеннях на нього сильно відрізняються. Саме тому в першу чергу ламінат потрібно розділити на побутовому і комерційний. Основним показником якості ламінату є клас, який для кожного типу визначається за допомогою спеціально проведених тестів. Сьогодні існує 6 основних класів: 21, 22, 23 і 31, 32, 33. Чим вище клас тим стійкіше покриття до навантажень. Так для квартир і будинків найкраще підійде ламінат 21,22 і 23, а ось для офісних приміщень інші три.
  2. Стійкість до підвищеної вологості. Варто пам'ятати, що волога дуже підступна і може зруйнувати велику частину дерев'яних покриттів, але ламінат класу 31, 32, 33 і навіть 23 дуже добре її переносить і не руйнується, навіть якщо буде покритий водою протягом декількох годин.
  3. Товщина. Це ще один із критеріїв, який вважається важливим. Існує кілька видів товщини - 6, 7, 8, 10 і 12 мм. Для будинку цілком вистачить товщини 6 або 7, а ось для офісу краще взяти товстіший.
  4. Строк служби. Кожен виробник вказує свій термін служби, але в основному воно становить близько 5 років, але може служити набагато довше.

Вибираючи ламінат, варто обов'язково звертати увагу спочатку на вищеописані критерії, а вже потім на зовнішній вигляд. Адже якщо взяти неякісне покриття, то і зовнішній вигляд його швидко загубиться і не буде виглядати. Нове стильне і практичне підлогове покриття зможе відмінно поєднуватися з будь-яким стилем оформлення. Щоб він довше прослужив, прислухайтеся до порад, описаним вище, і тоді він буде прикрашати будинок не один десяток років, при цьому, не змінюючи свого первісного вигляду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь