Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як ставитися до грошей, щоб прокласти шлях до фінансового успіху?

Людина - це фабрика думок. Процес неконтрольованого бігу думок міцно укорінився в нашій голові. Щоб хоч щось зробити потрібно про це спочатку подумати. Причому щоб нічого не робити - теж.

Хочемо ми цього чи ні, але кожну хвилину думки супроводжують наше життя. Майже щомиті думки народжуються у нас голові змінюючи одна одну, повторюються, повертаються, змінюються і так нескінченно. Серед цієї метушні є думки, яким ми віримо і не піддаємо сумніву.

І є також думки, які відвідують нас частіше за інших. Саме вони формують наш погляд на світ. Більшість переконань приходить до нас в дитинстві або юності. У цьому віці у нас немає ще критеріїв, що дозволяють відрізняти корисні думки від шкідливих.

Як відомо свої перші уроки ми отримуємо від наших батьків, як то кажуть "ми всі родом з дитинства". Для нас наші тата і мами - це найголовніші вчителі і якщо згадати що вони говорили або досі говорять відносно грошей то ми почуємо затвердження типу "гроші в житті не головне", "ти повинен допомагати іншим, а нам і цього вистачить" , "гроші поняття не перше духовне", "соромно думати про гроші", "не в грошах щастя" і т. д.

Можливо це і непогані переконання, але вони з іншого часу, колись вони допомогли батькам вижити, але зараз часи змінилися і ці переконання можуть ефективно блокувати ваші фінанси. А якщо батьки говорили вам, що у вас в голові тільки гроші, в результаті у вас вироблено внутрішнє переконання, що бути багатим соромно і думати про гроші соромно, і як наслідок, ви маєте бідне матеріальне становище.

До речі, на тренінгах Євгенія Дейнеко ви можете змінити своє відношння до грошей в позитивний бік і завдяки цьому стати фінансово незалежним.

Крім батьків на нас впливають наші бабусі, дідусі, вчителі в школі, вихователі в дитячому садку, наші друзі, старші товариші.

А також те що ми бачимо з екранів телевізорів. На нас також впливають герої наших улюблених книг. Ми часто не замислюємося, про те наскільки сильно вплив нашого оточення, тому що близькі нам люди можуть не любити гроші, відповідно не любити тих людей, у яких ці гроші є, оскільки у них інші цінності і пріоритети.

Перебуваючи в такому середовищі, ми намагаємося не виділятися і бути як всі, тобто ми змушені прийняти на себе ті негативні переконання про гроші які згодом формує наше з ними взаємодію. Якщо це оточення вважає, що "всі багаті люди -жулікі, шахраї і злодії", "на крутих машинах їздять тільки бандити", "всім, у кого є гроші, просто дуже пощастило, а я не такий", "гроші приносять нещастя" , "багатим може стати лише той, у кого впливові батьки, друзі, зв'язку", "якщо гроші легко приходять, вони і легко йдуть", "гроші в житті не головне" тощо, то ви досить серйозно проникніться цими переконаннями і включіть їх в своє життя. А значить ви будете згадувати про гроші тільки тоді, коли вони будуть у вас закінчуватися.

Люди часто схильні до впливу різних політичних і духовних навчань. Якщо людина не має твердого грунту під ногами, він не вірить в себе, то він судорожно шукає якусь систему поглядів, яка дасть йому розуміння причин, що відбуваються з ним подій. Оскільки ви робите запит у Всесвіт (причому за великим счету- несвідомо) світ постійно пропонує вам найрізноманітніші системи вірувань: політичних, езотеричних, містичних, релігійних, оздоровчих і безліч інших.

У кожен з цих систем є дуже чітке виражене ставлення до грошей, яке і починає розділяти людина прийняв для себе цю систему вірувань.

Якщо згадати наше недавнє минуле, то "ідеї комунізму" припускали, що людині взагалі не потрібні гроші, а прийшли їй на зміну "ідеї капіталізму" навпаки надають грошам велике значення.

Релігії також по-різному ставляться до багатства, якісь з них критичні до матеріальних благ, а якісь заохочують заняття бізнесом і накопичення матеріальних благ. Якщо людина зараховує себе до тієї чи іншої релігійної, політичної або духовної системі, то вона починає розділяти і ті переконання, які в ній прийняті.

Ще одне джерело негативних переконань по відношенню до грошей є наш особистий досвід.

Він з'являється, коли людина випробував великий стрес зв'язний з грошима. Це може бути нальоти, пограбування, або викрадення близької людини з метою викупу, або ж зрада близької людини через гроші, можливий варіант потрапляння до в'язниці пов'язаний з бізнесом, або втрата великої суми грошей, пов'язана з дефолтом або обвалом рубля, або інші форс мажорних обставин. Таких ситуацій дуже багато, але всі вони приводять до одного - в людині з'являється страх великих грошей.

І він виражений внутрішньої установкою типу "великі гроші мати небезпечно" або те що "великі гроші призводять до великих неприємностей". А раз таке переконання у вас існує, то зрозуміло, що Господь всіляко намагатиметься вберегти вас від стресу і від усього того що цьому сприяють, тобто від грошей.

Ми самі створюємо своє життя шляхом своїх виборів. Якщо якісь негативні переконання були нав'язані нам нашої місцем існування в дитинстві, то ставши абсолютно дорослими людьми, побачивши і усвідомивши ці негативні переконання, ми можемо замінити їх на позитивні, на ті, які змінять наше життя.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь