Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси і мінуси масивної дошки для підлоги

Деревина застосовується для обробки підлог багато століть. Звичайно, поступово самі покриття для підлоги з дерева зазнавали змін.

І тепер одним з кращих матеріалів, яким можна укласти підлогу в квартирі або будинку, є масивна дошка.

Але з якихось причин досі власники вибирають саме таку дошку?

Вся справа в тому, що вона володіє численними плюсами, які добре виявляються в процесі експлуатації, до того ж її можна придбати на сторінці http://www.ecowood.com.ua/catalog/parket/massivniy-parket за привабливою ціною. Саме про найважливіші якості масивної дошки і піде мова.

Основні переваги масивної дошки

1. Висока міцність. Матеріал, з допомогою якого облаштовується підлогу, повинен витримувати значні механічні навантаження. Масивна дошка ідеально відповідає такій вимозі: при експлуатації вона не тріскається і не деформується від тиску.

2. Екологічна чистота. Деревина завжди цінувалася в першу чергу за те, що вона дозволяє зберегти сприятливий мікроклімат житла. Підлогове покриття пропускає повітря, сприяє нормальної вентиляції кімнати. Ніяких шкідливих речовин виділяти в навколишній простір воно не може.

3. Виражена тепло- і звукоізоляція. За допомогою такого матеріалу можна забезпечити краще утеплення, а заодно і збільшити шумоізоляційні якості статі. Це особливо важливо, коли роботи ведуться в заміському будинку. Але і для квартир, особливо на нижніх поверхах, це також корисно.

4. Простий монтаж та обробка. Працювати з масивною дошкою гранично легко. Її укладання не вимагає якихось особливих знань, а розпиляти таке підлогове покриття виходить елементарними інструментами.

5. Ефектний зовнішній вигляд. Нарешті, для створення презентабельного інтер'єру подібний виріб теж чудово підходить. Сама по собі дошка виглядає дуже цікаво. Але її зовнішній вигляд можна поліпшити, якщо використовувати лак, фарбу, просочення і так далі.

Деякі недоліки масивної дошки

Проте, сказати про мінуси подібного покриття для підлоги теж доведеться. Найсерйозніший недолік полягає в тому, що масивна дошка вимагає уважного догляду. Все-таки вона може псуватися від вологи, гострих предметів, перепадів температури.

Тому її не можна залишати без обробки. І ще одна проблема зводиться до відносної дорожнечі матеріалу. Але, якщо врахувати всі описані вище плюси, стане зрозуміло, що масивна дошка повністю окупає витрати, пов'язані з її придбанням. Купівля такого матеріалу стане правильним рішенням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь