Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Захворювання хребта

Організм від природи досконалий, за деяким винятком, і кожен орган служить не тільки для життєзабезпечення, а й для захисту нас від хвороб. Хребет займає центральне місце в цьому складному механізмі і якщо людина стежить за здоров'ям і підтримує організм, то він може нівелювати багато похибки сучасного способу життя. Але таких людей небагато, тому захворювання хребта займають лідируючі позиції серед всіх хвороб.

Хтось здивується, але головний ворог хребта - наш розвиток і технічні досягнення. Якщо раніше людина була змушена постійно рухатися, що оздоровлювало і підтримувало організм в хорошій фізичній формі, то тепер у нас немає в цьому потреби. Технології та комп'ютеризація поступово витісняють фізична праця, позбавляючи людину руху. Наприклад, більшість офісних працівників проводять дуже багато часу сидячи за робочим місцем і при цьому не дотримуються правильної постави, при якій треба тримати спину прямо. Тому таке захворювання як остеохондроз є у кожного другого.

До речі, источник статті - інститут вертебрології та реабілітації, в якому сучасними та ефективними методами лікують велику кількість захворювань хребта.

Руйнує хребет і підвищене навантаження. Спортивні заняття без розминки і необхідної підготовки, важка праця, шкідлива робота, зайва вага - все це навантажує його. В результаті починається витончення хребців, защемлення, утворюються міжхребцеві грижі. При надмірній вазі хребетний стовп прагне розподілити навантаження, але це ненадовго і ознаки серйозних захворювань хребта незабаром виявлять себе.

Психічне здоров'я та емоційний фон також впливають на здоров'я всього скелета і хребта, зокрема. Недосипання, втома, зриви, стреси - знищують цей дуже важливий орган, змушуючи працювати в режимі перевантажень і перенапружуватися.

Слід зазначити, що сучасне харчування більшості людей залишає бажати кращого. Будучи заручниками обмеженого часу, люди їдять не корисні і збагачені необхідними елементами продукти харчування, а то, що швидке і частіше шкідливе: супи швидкого приготування, «фаст-фуди». Мало того, що кров не отримує потрібного харчування для хребта і організму в цілому, так це веде додатково до збільшення ваги, порушення обміну речовин і тим самим сприяє процесам руйнування хребців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь