Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Купівля комерційної нерухомості

У наші дні нерухомість часто вже не орендується, а купується підприємцем. Купівля комерційної нерухомості - важливий і відповідальний крок, правильність якого багато в чому визначає подальший рівень успішності підприємства.

Під поняттям «комерційна нерухомість» розуміються ті об'єкти, які будуть використовуватися в цілях отримання прибутку. Щоб провести операцію з придбання такого об'єкта грамотно і вигідно для себе, покупець повинен спочатку підшукати вигідний варіант, а також враховувати особливості процесу:

  1. Нерухомість на момент вчинення правочинів повинна бути повністю готова до експлуатації.
  2. Необхідно виявити відмінності в технічних характеристиках об'єкта, позначених в документації на нього, і тих, які є насправді, якщо такі мають місце.
  3. Особливості об'єкта повинні відповідати особливостям роботи бізнесу.
  4. Сам об'єкт є дорогим і досить витратним в плані обслуговування, тому на момент покупки він повинен перебувати в гарному стані: мати прийнятне розташування, бути оточеним потрібними об'єктами інфраструктури, транспортними шляхами, мати акуратний зовнішній вигляд.
  5. Ціна комерційної нерухомості повинна бути такою, щоб дохід при користуванні приміщенням був достатнім.
  6. Відповідальна угода купівлі проводиться після ретельної перевірки репутації сторони, що, розрахунки відбуваються через депозитарну банківську комірку.

Угоди купівлі-продажу комерційної нерухомості припускають роботу з серйозними грошовими сумами, тому, на жаль, у покупця завжди існує досить великий шанс зустрітися з шахраями. Досвідчені фахівці радять уникати типових «підводних каменів», які можуть супроводжувати угоди:

  1. Земельна ділянка, на якій розташована будівля, не повинна бути орендованою ким-небудь, тому що орендар навіть після покупки в праві самостійно розірвати будь-які договори і вступати з будівлею на свій розсуд.
  2. Місцеві або міська влада планує використовувати обрану територію так, що це створить проблеми при веденні бізнесу.
  3. На що купується об'єкт раніше вже були оформлені документи на продаж іншим особам.
  4. Об'єкт знаходиться в заставі у третіх осіб.
  5. У разі, якщо будівля не вважалося об'єктом капітального будівництва, але було переведено в розряд таких.

Всі перераховані факти можуть бути виявлені в ході ретельної перевірки документації на комерційну нерухомість. Ця роботи дуже складна, краще довіряти її фахівцям.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь