Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильне відношення до грошей - психологічний аспект

Кожна людина повинна розуміти, що радіти грошам можна тільки як можливості зробити приємність собі або іншим людям. Просто мати гроші - це не радісно.

Це відповідально, складно, іноді неспокійно. Великий рахунок в банку - це зовсім не привід для радості. А ось щасливі обличчя наших друзів, яким ми можемо допомогти в скрутну хвилину, - це для нас дійсно щастя.

Одним з правил залучення до себе грошей є правильне до них ставлення.

Але що це означає?

У питаннях правильного ставлення до грошей дуже багато протиріч і незрозумілих моментів. Давайте подивимося, що говорять на цю тему психологи грошей. (Так, є і така галузь психологічної науки!)

До речі, якщо вам цікаво как привлечь и удержать удачу, завітайте на сайт deyneko.tv та отримайте всю необхідну інформацію.

Що означає вираз «любити гроші»?

Зараз практично кожна людина, яка цікавився темою залучення в своє життя грошей, скаже, що для того, щоб гроші до вас прийшли, їх потрібно любити. Але що це означає?

Уявіть собі людину, яка поклавши перед собою кілька купюр, каже: «О, мої дорогі гроші на бочку! Як я вас люблю! »Правда, смішно? Але ж людина просто виконує вказівки і висловлює свою любов до грошей, яких йому не вистачає і які він хоче до себе привернути.

Гроші - це тільки засіб досягти якоїсь мети, товар-посередник. Тому влаштовувати перед ними ритуал визнання в любові не варто.

Уявіть собі життя пустельників, які не користуються грошима. Якби ми запропонували їм гроші, хіба вони взяли б їх? Звичайно, ні! Вони взяли б рушницю з патронами, сокиру, пилку, лопату - все те, що допомогло б їм отримати побільше їжі, добути паливо або відбитися від диких звірів. Ніколи не можна забувати, що гроші - це просто розфарбована папір і маленькі шматочки металу, які зробили головним інструментом по виконанню бажань тільки в сучасному суспільстві. Вони нічим не відрізняються від сокири або пили.

До речі, в російській народній традиції правильне ставлення до грошей отримує підтвердження в правилах подарунків. Всі знають приказку: «Не доріг подарунок - дорого увагу». Тому здавна дарувати близьким людям гроші вважалося верхом непристойності. Для подарунка обов'язково підбиралася річ, яка була бажаною для даної людини, навіть якщо це річ була зовсім не дорогий. Але ні в якому разі не гроші.

Але як же тоді бути з одним з найголовніших правил залучення грошей: «гроші треба любити»? В тому-то й справа, що гроші потрібно любити тільки як засіб, а не як кінцевий продукт. Звичайно, коли людина докладає великих зусиль на роботі, то гроші, які він отримує за свою працю, йому дороги. Він ніколи не стане як попало запихати їх в дірявий кишеню, так як знає їм ціну. Також він не стане витрачати їх на всілякі дурниці, так як любить і цінує свої гроші і ставиться до них з повагою.

Людина, яка правильно ставиться до грошей, завжди планує свої витрати, не скупитися і не шикує даремно. Це і є правильною любов'ю до грошей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь