Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Красиві розмальовки антистрес, чим вони корисні?

Ми, дорослі люди, звикли до того, що розмальовки - це улюблене дитяче заняття. Тому і купуємо своїм крихтам олівці, фарби, фломастери, роздруковуємо з інтернету цікаві дитячі розмальовки.

Сьогодні Booklya пропонує гарні раскраски для взрослых, які підійдуть як для старших діток, так і для дорослих. Шановні батьки, не поспішайте відмовлятися, адже останнім часом все більше і більше психологів настійно радять дорослим пройти таку захоплюючу арт-терапію.

Чим корисні розмальовки антистрес?

У сучасному світі людина як білка в колесі. Вранці, не встигнувши як слід прокинутися, бігом на роботу, ввечері - супермаркет, вечеря, прання, прасування, прибирання. І так кожного дня. Згодом накопичується втома, дратівливість, тривоги, страхи і депресії. Побут засмоктує, часу на себе залишається дуже мало або зовсім не залишається.

Один з кращих способів зняти негатив, що накопичився за день - це заняття творчістю, хоча б 30 - 40 хвилин в день. Якраз раскраски-антистресс купить можна за доступними цінами і вони в цьому допоможуть. Адже розфарбовування дивовижних візерунків і орнаментів добре заспокоює нервову систему.

Розфарбування складається з безлічі дрібних деталей, подивіться на слона на початку статті - стільки різних ліній і завитків.

Зосереджуючи всю свою увагу на розмальовці, людина забуває про негаразди і тривоги, переносячи при цьому акцент на гарний настрій. Лікарі пояснюють це тим, що розфарбовування позитивно впливає на ту частину мозку, яка відповідає за формування емоцій.

Величезне значення має і вибір кольорів:

  1. зелений означає спокій,
  2. помаранчевий і жовтий - радість і активність,
  3. синій - спокій і довіру.

Дослідження підтвердили: чим більше кольорів використовується при розфарбовуванні, чим більше дрібних деталей, і складніший малюнок, тим краще працює мозок. Адже в цьому процесі задіяні обидві півкулі мозку, розвиваючи творчі здібності людини. Дитячі психологи розфарбовування ставлять в один ряд з в'язанням і вишиванням, оскільки в процесі беруть участь нервові закінчення кінчиків пальців. А їх стимуляція в свою чергу добре заспокоює нервову систему.

Хочеться ще додати, що розмальовки антистрес - це своєрідний килим - літак, який повертає нас в дитинство, коли життя було веселим і безтурботним, коли можна було розкидати пісок в пісочниці, бігати босоніж по калюжах, лазити по підвалах не звертаючи уваги на зауваження дорослих.

Придбайте розмальовку, візьміть фломастери і фарбуйте так, як колись в дитинстві. Довіртеся своїй фантазії і інтуїції в підборі кольорів і у вас обов'язково вийде гарна картина.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь