Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сучасний барбершоп

Ще 10 років тому в Україні практично не знали про барбершопи. На даний момент модні чоловічі перукарі є практично в кожному великому місті. У цій статті ми розповімо про модну звичкою кожного стильного чоловіка.

Перші барбершопи з'явилися близько 100 років тому. Їх батьківщиною називають Америку. Спочатку це були перукарні, зі своєю, затишній тільки для чоловіків обстановкою. Жінкам не подобалася аскетичність барбершопов, та й представниць слабкої статі не допускали на споконвічно чоловічу територію і не чинили їм послуг. Поступово барбершопи сформувалися як закладу вільні від жінок, де чоловік можуть підрівняти бороду, відпочити від своїх других половинок і провести пару годин за курінням сигар і неквапливими чоловічими розмовами.

Найголовніше в барбершопе це затишна атмосфера. Сучасні чоловіки найкраще себе почувають в атмосфері створеної в дусі традиційних стилів англійських і американських барбершопов. Стіни найчастіше викладають цеглою і обробляють натуральними породами дерева. Особливу атмосферу створюють дубові панелі. Доповнює картину функціональна вінтажна меблі.

Скромний інтер'єр зазвичай розбавляють предметами старовини. Це може бути ігровий автомат або старовинний холодильник, повний пива і коли. У кутку може тихо награвати мелодію старовинний музичний автомат, переставляти пластинки з Елвісом Престлі і Еллою Фицжеральд.

Барбершоп це не просто перукарня, це клуб, місце зустрічі чоловіків. Тому зазвичай в барбершопі є бар, з вибором міцних напоїв, більярд, набір різних кальянів, непогана добірка журналів на збройову і автомобільну тематику.

Основний упор в барбершопах робиться на професійну стрижку вусів і бороди. З поверненням моди на бороду, професія барбера знову почала набирати популярність. Крім стрижки вусів і бороди можна постригти або поголити голову, під керівництвом досвідченого майстра змоделювати і провести корекцію вусів і бороди, зробити камуфляж сивини.

Розповсюджені пакетні послуги. Якщо в барбершоп приходять батько і син, то за комплексне обслуговування майстер зробить знижку.

Оригінальна послуга в барбершопах, це гоління небезпечним лезом. Класичні прийоми цього гоління не змінюються вже близько ста років. Жоден вид гоління не дає такого відчуття гладкості шкіри. Гнучке лезо в досвідченої руці майстра повторює всі контури особи клієнта, не травмуючи навіть саму чутливу шкіру.

І на завершення процедур, вашу шкіру оброблять косметичними засобами, рецепти багатьох з яких передаються майстрами від батька до сина.

Відвідавши подібний заклад один раз навряд чи ви захочете стригтися в звичайних перукарнях. Атмосфера барбершопа нікого не залишає байдужим і хочеться повернутися туди ще раз.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь