Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Декоративні дерева для саду

Сад - це не тільки місце для вирощування їстівних овочів і фруктів. Це ще й острівець гармонії і єднання з природою. І цей острівець обов'язково повинен бути красивим. Існує багато рослин і способів, покликаних допомогти людині в бажанні облагородити свою ділянку. Одним з таких прекрасних рішень є декоративні дерева. Без них рідко коли обходиться садову ділянку, який бажає виглядати чудово.

Які дерева краще підібрати для свого саду?

Для початку, необхідно звернути увагу на загальну стилістику ділянки. Якщо все чітко і рівно, а таке рішення називають регулярним садом, то і дерева повинні мати акуратну форму. Їх необхідно буде періодично підстригати. Дуже добре в такому саду виглядатимуть живоплоти. Невеликі можуть бути виконані з тих видів дерев, яким не страшні часті стрижки. А ось щоб зробити високу огорожу, найкраще з таких порід, як в'яз, надрічковий клен, ялівець і т.п.

Якщо планується сад, покликаний виглядати так, ніби його створювала сама природа, необхідно вибрати хвойні та листяні дерева, посадивши їх так, щоб не проглядалися чіткі лінії. Трохи недбалості.

Найкращі декоративные деревья для сада можна придбати в інтернет-магазині Зелене Господарство за привабливими цінами.

Як розташувати декоративні дерева

Якщо площа дозволяє, високі дерева підійдуть такому саду якнайкраще. А ось для невеликої ділянки краще підібрати породи низькорослі і середніх розмірів. Щоб не порушити гармонію.

Пам'ятайте про те, що великі дерева потребують простору. У них розлогі крони. Так, зростають такі види не дуже швидко і, щоб не було порожнеч, краще посадити між ними гарні чагарники.

Можна зробити групову посадку з різних видів дерев. Дуже ефектні композиції, які грають на контрасті. Великих дерев при цьому не повинно бути багато.

Якщо душа лежить до живоплотам, їх можна зробити або соло моментом, або фоном. Деревні групи на такому тлі виглядають особливо виграшно. Вибір краще зробити на користь чітких крон.

Як вибрати породу дерев?

Хвойні представники саду. Ці красені популярні завжди. Щоб не вибрав господар ділянки - сосни, ялини, ялівці або туї - всі вони будуть виглядати шикарно. Крім того, хвойні породи більш витривалі. Однак перед покупкою все-таки варто поцікавитися особливостями обраних порід.

Листяні породи. Знову ж таки, якщо дозволяє площа ділянки, можна вибрати для прикраси дуб, липу, каштани. Дуже красиво виглядають берези повисла і горобини.

Екзотика. Красиві представники тропічних районів не так добре переносять клімат середньої смуги. Чи не кожен з них здатний прижитися в наших краях. Так, вони виглядають часто просто чудово, проте, якщо є бажання прикрасити свій сад саме такими видами дерев, найкраще порадитися з фахівцем в ландшафтному дизайні.

Будь ласка, пам'ятайте при виборі декоративних дерев, що крім їх зовнішнього вигляду, вони повинні мати властивості, що дозволяють їм бути прикрасою для саду довгі роки. Якщо зробити неправильний вибір, вже в перший рік можна стати володарем не красивою композиції, а великої проблеми. Важливо підходити до такого важливого питання, як дизайн саду, дуже уважно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь