Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно підібрати оправу?

Багато жінок соромляться носити окуляри, просто вважаючи, що вони їм «не йдуть». Однак, з віком, проблеми із зором можуть розвинутися навіть у тих, хто раніше не страждав на короткозорість або далекозорість і це нормальний фізіологічний процес. Пресбіопія (вікова далекозорість) «змушує» багатьох жінок одягнути окуляри. Не треба їх боятися: правильно підібрана оправа, відповідної форми і кольору, зробить окуляри невід'ємною частиною образу жінки: Chanel, Bugatti, GUCCI, Prada, Roberto Cavalli, Ed Hardy випускають колекції оправ кожен сезон, вводячи в моду то легкі, непомітні лінії, то важкі, чорні оправи.

На сьогоднішній день, вибір оправ настільки великий, що можна легко підібрати собі відповідну річ, однак пам'ятайте, що для правильного вибору, необхідно знати основні правила - тут важливо враховувати не тільки форму і риси обличчя, але і колір шкіри, стиль одягу. Пропонуємо Вашій увазі декілька простих кроків, які допоможуть зорієнтуватися в правилах підбору оправи і вибрати найбільш підходящу, яка стане одним з головних аксесуарів образу.

До речі, на сторінці http://iconeye.com.ua/?brand=89 ви можете легко підібрати модні оправи від відомих брендів.

Форма лиця. У підборі оправ необхідно орієнтуватися на максимальне наближення до класичної форми лиця - овальної: форма і деталі оправ візуально акцентують ті або інші риси, створюючи необхідний баланс.

Якщо форма обличчя квадратна або трикутна, зверніть увагу на овальну або круглу форму оправи. Перекладина між лінзами може розташовуватися по центру або над лінзами. Уникайте: геометричних і квадратних форм, підкреслюють гострі риси обличчя; колірних акцентів в нижній частині оправи - вони привертають зайву увагу до підборіддя.

До круглого обличчя, з м'якими і плавними рисами, краще підходять прямокутні оправи - вони гармонійно доповнюють домінуючі м'які лінії. Більшість інших оправ роблять такий тип лиця «плоским». Уникайте: великих оправ, що закривають брови, частина чола і вилиці.

Якщо переважають вузькі, довгасті риси обличчя, вибирайте окуляри вузької, довгастої форми - вони візуально «вкорочують» лице. При цьому, акцент в оправі повинен бути на верхніх дужках. Уникайте: невеликих, коротких оправ, в цьому випадку вони виглядають непропорційно особі.

При круглій формі обличчя спробуйте приміряти оправи прямокутної форми, з гострими кутами. Акцент повинен бути зроблений на горизонтальну лінію - таким чином, лице виглядає вже. Перекладина може кріпитися поверх лінз, візуально подовжуючи обличчя. Уникайте: маленьких і круглих оправ, вони непропорційні і підкреслюють округлі форми.

Ромбовидна форма лиця вимагає овальної форми оправи, з акцентом на вертикальних лініях, щоб візуально подовжити виступаючі вилиці. Уникайте: вузької оправи - вона акцентує вилиці і візуально звужує очі.

До сердцевидно формі підійдуть оправи з акцентом на нижній лінії, що підкреслюють ширину нижньої частини обличчя. Такі оправи особливо ефектно виглядають, якщо кути закруглені, а лінзи посаджені оптимально низько. Уникайте: оправ з акцентом на верхній частині лиця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь