Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають види відводів нержавіючих?

По-перше, необхідно розуміти, що існує кілька різновидів виготовлення відводів. Саме спосіб (або метод) виготовлення буде безпосередньо впливати на ціну і якість виробу.

Існують такі види відводів:

  1. зварні
  2. штамповані
  3. цільнотянуті
  4. секційні

Коротенько опишемо кожен з них.

Суцільнотягнені відводи.

Аналізуючи даний список можемо сказати, що цільнотянуті отводы в киеве є найміцнішими. Саме їх застосування знизило кількість аварій на підприємствах. Суцільнотягнені відводи (або іншими словами безшовні відводи) виготовляють методом гарячого протяжки. Як їх роблять? Зараз розповімо. Беруть необхідний діаметр труби відрізають потрібну довжину і простягають по рогоподібного сердечника. А тут вже можна зробити дану деталь і під 45, і під 90, і під 180 градусів. Так чому ж даний метод краще інших? А все до неподобства просто! При протягання труби, стінка даного вироби залишається тією ж і не деформується (ну майже =)). При цьому у вас немає зварних швів і стінка залишається тією ж, як з краю вироби, так і по центру. Деякі ж хитрожопі китайці спеціально завужують стінку на згині, а до краю повертають заявлену ширину.

Тому, тут дуже складно щось однозначно порадити. Деякі виробники стежать за якістю і роблять на совість, а інші ж клепають відводи тисячами тільки з однією метою - якнайшвидше продати і запустити нову партію.
Застосовують такі відводи на підприємствах з підвищеними характеристиками використання: висока температура, високий тиск, агресивна робоче середовище та інше. Якщо ж у вас робоче середовище трохи простіше, то придивіться до «штампованим відводів».

Штамповані відводи.

Давайте розглянемо приклад. Припустимо, у вас виробництво пива, молока або іншого харчового продукту. Температура буде високою? Думаю, не більше 150-180 градусів. А тиск зашкалює? Сумніваюся! Не більше 4 атмосфер (якщо не менше). Так навіщо платити більшу ціну? Особисто у нас на склад імпортуються штамповані відводи, які відмінно монтуються на харчових підприємствах. Ціна у них на порядок нижче, при цьому візуально вони набагато естетичніше виглядають (на виробництві вони ще додатково проходять хім обробку).

Секційні відводи.

Дані відводи виготовляють, як ви вже здогадалися з назви, методом зварювання окремих шматків (секцій). Особисто я такі відводи зустрічав всього раз в житті, коли виготовлявся під замовлення великий діаметр і замовнику абсолютно був не важливий зовнішній вигляд виробу, головне, щоб тільки ціна була нижче. Діаметр був щось близько 1000 мм. В інших, випадках просто не бачу сенсу купувати секційні відводи. Тим більше, що вони будуть точно під замовлення, в той час як, штампованих на території України повнісінько.

Зварні відводи.

За своїми характеристиками чимось схожі на штамповані відводи. Теж відбувається економія у витратній частині на матеріал, теж виготовляються масово і теж широко використовується на харчових підприємствах. Отже, дані деталі будуть монтуватися в місцях трубопроводу, де не високий тиск і температура.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь